stiri Braila – debraila.ro

Exclusiv | TUPEUL unui viceprimar brailean: PSD-istul a condus baut, desi are permisul anulat, tot pentru alcool la volan! | Anul trecut a fost condamnat la inchisoare cu suspendare

Tupeu fara margini, in plina stare de urgenta: viceprimarul comunei Galbenu s-a urcat baut la volan! 

Mai mult decat atat, social-democratul Cretu Rosca Valeriu Adrian are permisul de conducere anulat din 2019, dupa ce a condus beat in judetul Buzau, potrivit informatiilor obtinute in exclusivitate de DEBRAILA.ro. In urma sentintei de anul trecut, ca urmare a ispravii din judetul vecin, vicele din Galbenu s-a ales si cu o pedeapsa de 8 luni de inchisoare cu suspendare, cu un termen de incercare de 2 ani.

In cursul zilei de miercuri, in jurul orei 13:00, politistii l-au tras pe dreapta pe Cretu, chiar pe raza localitatii Galbenu, la intersectia drumurilor judetene 203 si 203A, in timp ce conducea un autoturism marca Peugeot.

Viceprimarul a fost pus sa sufle in fiola, rezultatul aratand 0,49 mg/l alcool pur in aerul expirat. Oamenii legii l-au condus pe barbat la Spitalul Orasenesc Faurei, unde i-au fost recoltate probe biologice in vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

La spital, au mai precizat surse judiciare pentru DEBRAILA.ro, Cretu a fost de acord cu prelevarea unei singure probe de sange, desi legislatia prevede doua, la un interval de o ora una fata de cealalta.

Cretu Rosca Valeriu Adrian s-a ales cu dosar penal pentru conducere unui vehicul fara permis si sub influenta alcoolului, dar si cu o amenda de 2.000 de lei pentru ca nu a respectat masurile prevazute de Ordonanta Militara nr. 3, privind restrictionarea circulatiei.

Comentarii