stiri Braila – debraila.ro

EXCLUSIV Tudose (PSD): „Majoritatea PSD-ALDE-Capatana la Consiliul Judetean, cea normala. Nu dam functii contra voturi”

Mihai Tudose, propus la Ministerul Economiei, este audiat în cadrul Comisiei de Specialitate din Parlament, in Bucuresti, luni, 15 decembrie 2014. MARIUS DUMBRAVEANU / MEDIAFAX FOTO

Deputatul PSD Mihai Tudose, vicepresedinte la nivel central al partidului, a declarat pentru DEBRAILA ca, in opinia sa, social-democratii ar trebui sa opteze pentru o majoritate formata impreuna cu ALDE si independentul Marian Capatana. „Nu dam functii contra voturilor, nu dam orice, oricum si oricui. Noi nu intelegem negocierile asa, cu <<ia votul, da functia>>”, a spus Tudose.

PSD si PNL se lupta sa formeze majoritatea in Consiliul Judetean, adica sa aiba in tolba 17 voturi (50%+1 din 33 de mandate).

Social-democratii, care au castigat 14 mandate, mai au nevoie de un singur vot pentru ca Francisk Iulian Chiriac sa fie instalat la conducerea judetului, tinand cont ca doua voturi vin de la ALDE. De cealalta parte, liberalii care au 12 mandate, cauta inca 5 voturi. Pentru ca ALDE s-a situat deja langa PSD, PNL este obligat sa se alieze cu partidul Simonei Draghincescu (2 consilieri judeteni), PMP (2 consilieri judeteni) si independentul Capatana.

„Negocierile PSD pentru Consiliul Judetean se poarta de catre presedintele Rotaru si presedintele executiv Simionescu. Au existat consultari cu toti, mai putin cu PNL. Am aflat despre dorintele fiecaruia, unele aproape fanteziste. Eu vad majoritatea normala cu ALDE si domnul Capatana. Trebuie sa fim sprijiniti de cei care se regasesc in ce vrem sa facem pentru judet, altfel intram intr-o zona de extremism. Nu apreciem si nu incurajam negocieri in care ni se cer functii si alte lucruri”, a concluzionat Tudose.

Primarul Aurel Simionescu, presedintele executiv al Organizatiei Judetene PSD, a subliniat, joi, ca unele partide au avut, in ceea ce priveste formarea majoritatii la CJ, cerinte care nu pot fi acceptate de social-democrati, fara sa le numeasca.

Foto: Mediafax

Comentarii