stiri Braila – debraila.ro

Exclusiv | Tudose, in Delegatia la Comisia de asociere UE-Moldova | „Voi face tot ce pot pentru a sprijini parcursul european al R. Moldova, un obiectiv care trebuie sa existe in agenda fiecarui europarlamentar roman”

Europarlamentarul brailean Mihai Tudose (ProRomania) face parte din Delegatia la Comisia parlamentara de asociere UE-Moldova, una dintre cele 44 de delegatii interparlamentare ale Parlamentului European. Delegatiile au ca scop mentinerea relatiilor cu membri ai parlamentelor altor tari, regiuni si organizatii.

Alaturi de Tudose, in delegatia pentru Republica Moldova au mai fost alesi, in cursul zilei de miercuri, alti 6 europarlamentari romani, respectiv Rares Bogdan (PPE), Siegfried Muresan (PPE), Adrian Benea (S&D), Cristian Terhes (S&D), Cristian Ghinea (Renew Europe) si Ramona Strugariu (Renew Europe).

„Eu privesc calitatea de membru in delegatia pentru Republica Moldova in stricta legatura cu cea de membru in Comisia „Comert International”, pentru ca vorbim si despre aspectele comerciale ale relatiei dintre Moldova si Uniunea Europeana, care sunt extrem de importante pentru fratii nostri de peste Prut. Voi face tot ce pot pentru a sprijini parcursul european al Republicii Moldova si cred ca e un obiectiv care trebuie sa existe in agenda fiecarui europarlamentar roman, pe un loc fruntas. Ma bucur ca multi colegi romani au optat pentru Delegatia la Comisia parlamentara de asociere UE-Moldova”, a declarat Mihai Tudose pentru DEBRAILA.ro.

Presedintii si vicepresedintii celor 44 de delegatii ale Parlamentului European vor fi alesi în cadrul reuniunilor constitutive ale delegatiilor, care vor avea loc, cel mai probabil, in luna septembrie.

Comentarii