stiri Braila – debraila.ro

Exclusiv | Tudose, despre PSD dupa motiune: „Casa arde si astia fac invitatii la nunta, o lanseaza pe Viorica la prezidentiale. Iti sta mintea in loc” | „Mai rau decat cu alde Cuc, Andrusca si o paiata pe post de premier nu se poate”

Mihai Tudose, europarlamentar si vicepresedinte al ProRomania, considera ca demiterea Guvernului Dancila prin motiune de cenzura a fost „cronica unei morti anuntate”, aratand ca a fost adoptata „o motiune pentru Romania”.

Totodata, fostul prim-ministru a subliniat ca ProRomania nu va conditiona sustinerea cabinetului format de premierul desemnat de intrarea la guvernare.

„Dancila nu avea cum sa mai ramana prim-ministru, cu toti „fiforii” si „cucii” ei. Sincer, a fost o minune ca a rezistat atat. Din punctul meu de vedere, tinand cont de importanta momentului, nu a fost atat o motiune impotriva unui guvern, cat o motiune pentru Romania. Motiunea a fost si o modalitate de a-l impiedica pe Orlando (n.r. Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor) sa se mai imprumute saptamanal cu cate 4-5 miliarde pentru nimic. Eu, de exemplu, vad o coalitie de guvernare. Mai rau decat cu alde Cuc, Andrusca, Arsene si o paiata pe post de premier nu se poate. Asta e cert! Orice se intampla de acum incolo, n-are cum sa fie mai rau. ProRomania nu tine neaparat sa intre la guvernare, dar sustine noul guvern. Nu tine sa intram neaparat la guvernare. Nu conditionam sustinerea in Parlament”, a declarat Tudose pentru DEBRAILA.ro.

Europarlamentarul ProRomania a comentat si situatia din PSD, tinand cont ca partidul condus de Viorica Dancila isi va lansa, in cursul zilei de sambata, candidatul la alegerile prezidentiale, in persoana premierului interimar.

„Eu cred ca e (n.r. demiterea guvernului) si o ultima sansa pentru PSD de a se reforma. Stiu ca acolo sunt si oameni de bun-simt, realisti, care, din pacate, mereu au fost invinsi de matematica. Mereu, 40 de oameni de la Videle au invins 20 de oameni de bun-simt. Toata lumea, la alegerile europarlamentare, dar si la motiune, a zis ca Dancila si clica ei sa se duca acasa. Ce spune doamna Dancila? Ca maine (n.r.) are loc lansarea candidatului la prezidentiale. E ceva de-ti sta mintea in loc. Arde casa si astia fac invitatii la nunta. Doamna Dancila e harnica acum, face sedinta de Guvern, sterge praful pe acolo… PSD, continuand asa, se va „regenera” pana va ajunge la sub 10%”, a conchis Mihai Tudose.

Comentarii