stiri Braila – debraila.ro

Exclusiv | SUSPENDARE si munca printre elevi, la SCOALA: pedeapsa pentru un pradator sexual! | Individul a intrat in casa unei batrane, a muscat-o de obraz si a incercat sa o violeze | Judecator: „Nu se impune executarea pedepsei intr-un mediu penitenciar!”

Un individ care, dupa ce a baut cateva pahare bune, a dat buzna in casa unei vecine cu varsta inaintata, muscand-o de obraz si incercand sa o violeze, a fost condamnat la 2 ani si 3 luni de inchisoare cu suspendare. Potrivit informatiilor obtinute in exclusivitate de DEBRAILA.ro, judecatorul a apreciat ca „nu se impune executarea pedepsei intr-un mediu penitenciar”, desi noteaza faptul ca „infractiunile comise sunt de o gravitate foarte ridicata”.

Este vorba despre cazul unui brailean din comuna Visani, care, la sfarsitul lunii aprilie 2019, aproape de miezul noptii, a intrat in casa unei vecine pe care a fost la un pas sa o violeze. Barbatul, care nu este casatorit, se afla sub influenta bauturilor alcoolice. 

Inculpatul, aflat in stare avansata de ebrietate, s-a asezat peste victima – in pat, reusind sa ii dea pantalonii si lenjeria intima pana in zona genunchilor. Anchetatorii au descris cu lux de amanunte faptele savarsite:

„Inculpatul a incercat sa o penetreze pe persoana vatamata, dar nu a reusit deoarece aceasta se lupta pentru a scapa din mainile sale. In incercarea de a o potoli pe victima pentru a o determina sa intretina raportul sexual, inculpatul a muscat-o de doua ori in zona obrazului si de nas. (…) La un moment dat, persoana vatamata i-a spus ca ii este rau si ca doreste sa bea niste apa. Inculpatul nu s-a opus solicitarii sale si a lasat-o sa iasa in curte, moment in care aceasta a inceput sa tipe dupa ajutor, iar inculpatul de teama a fugit din bucataria de vara, a sarit gardul si a fugit acasa.”

Ce a hotarat judecatorul?

In urma cu doar cateva zile, mai exact pe 2 iulie, Judecatoria Faurei a pronuntat prima sentinta in acest caz, condamnandu-l pe barbat la 2 ani si 3 luni de inchisoare cu suspendare pentru savarsirea infractiunilor de violare de domiciliu si tentativa la viol.

Judecatorul, potrivit motivarii obtinute de DEBRAILA.ro, a stabilit faptul ca „faptele au fost comise cu intentie, aspect care denota lipsa de respect manifestata in ceea ce priveste normele de convietuire sociala, actiunile si comportamentul sau fiind de natura sa genereze si sa mentina in randul comunitatii din care face parte o stare de temere”.

Mai mult decat atat, in opinia judecatorului, individul a dat dovada „de o usurinta si indrazneala deosebite in comiterea faptelor, patrunzand fara drept, pe timp de noapte, in curtea si casa persoanei vatamate, vecina a sa, incercand sa intretină un raport sexual cu aceasta impotriva vointei sale”.

Totusi, in ciuda argumentelor de mai sus, pentru magistrat a contat si faptul ca braileanul nu a mai avut probleme cu legea penala, dar si ca a fost sincer in fata oamenilor legii.

„Vazand circumstantele personale ale inculpatului, lipsa antecedentelor penale si faptul ca a recunoscut si regretat faptele comise, instanta apreciaza ca nu se impune executarea pedepsei inchisorii intr-un mediu penitenciar, insa este necesara supravegherea conduitei sale pe o perioada de timp determinata, urmand a se dispune suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere. (…) Instanta va contopi pedepsele principale aplicate inculpatului, de 9 luni inchisoare (n.r. pentru violare de domiciliu) si respectiv de 2 ani inchisoare (n.r. pentru tentativa la viol), inculpatul urmand a executa pedeapsa cea mai grea de 2 ani inchisoare la care se adauga sporul obligatoriu de 3 luni, reprezentand 1/3 din pedeapsa de 9 luni inchisoare, inculpatul executand in final pedeapsa de 2 ani si 3 luni inchisoare”, a notat judecatorul.

Pe langa pedeapsa cu suspendare, magistratul de la Judecatoria Faurei l-a obligat pe pradatorul sexual sa presteze, timp de 100 de zile, o munca neremunerata in folosul comunitatii, care se poate desfasura doar in doua institutii publice: la Primaria Visanu sau… in cadrul scolii gimnaziale din localitate.

Totodata, victimei i-a fost acordata suma de 5.000 de lei cu titlu de daune morale, in contextul in care femeia a solicitat 15.000 de lei.

„Instanta apreciaza ca suma reprezinta o justa satisfactie pentru acoperirea prejudiciului moral suferit de persoana vatamata, fara a constitui pentru aceasta o sursa de imbogatire fara justa cauza”, a mai mentionat judecatorul.

Decizia nu este definitiva. Tribunalul Braila va pronunta sentinta defininitiva.

Comentarii