stiri Braila – debraila.ro

Exclusiv | Stomatologul-proxenet al Brailei. RETEAUA | Cine sunt cei RETINUTI de procurori antimafia

Un dentist brailean, fiu de medic, a fost retinut de procurorii DIICOT – Biroul Teritorial braila la sfarsitul unei zile incepute cu 10 perchezitii domiciliare in judetele Braila, Vrancea si Constanta. DEBRAILA.ro a obtinut informatii in exclusivitate despre dosarul de proxenetism si trafic de minori care a trimis in spatele gratiilor nu mai putin de cinci persoane, printre care si stomatologul de 35 de ani. 

Dragos-Cezar Zamfir este membru cu status activ al Colegiului Medicilor Stomatologi, fapt care atesta ca indeplineste toate conditiile prevazute de lege pentru exercitarea profesiei. Totusi, procurorii antimafia au scos la iveala faptul ca barbatul castiga mult mai multi bani dintr-o alta „meserie”, pe care o tinea ascunsa de ochii lumii.

Potrivit unor surse judiciare, Zamfir era capul unei retele de proxenetism, care ar fi racolat mai multe tinere, printre care si 3 minore, obligandu-le sa isi vanda trupurile in apartamente din orasele Braila, Galati, Focsani si Constanta.

Mai multe imobile din judetele Braila, Vrancea si Constanta au fost perchezitionate, miercuri dimineata, fiind duse la audieri 26 de persoane, printre care si Dragos-Cezar Zamfir. Mascatii au ajuns si in satul Vultureni, comuna Ciresu, la domiciliile unor tineri care faceau parte din reteaua dentistului, respectiv Ionel Pitulice si Corneliu Valeriu Iconaru.

In cele din urma, dupa audieri maraton, procurorii DIICOT au emis mandate de retinere pentru 24 de ore pe numele medicului Dragos-Cezar Zamfir si a altor patru persoane, printre care si o femeie, sora unuia dintre suspecti: Ionel Pitulice (31 ani), Corneliu Valeriu Iconaru (21 ani), Mocanasu Mario Daniel (n.r. de la stanga la dreapta – ordinea in fotografie) si Ionela Pitulice.

Cei cinci au fost prezentati instantei cu propunere de arestare preventiva, judecatorul de drepturi si libertati trimitandu-i in spatele gratiilor pentru 30 de zile.

Comentarii