stiri Braila – debraila.ro

Exclusiv | SITUATIE INEDITA | Un brailean si parintii sai au cerut ORDIN DE PROTECTIE: concubina ii TERORIZEAZA! | „Cand bea prinde putere!” | Judecatorul a dispus evacuarea femeii din casa

Situatie inedita in judetul Braila. O familie din localitatea Tataru, un tanar si parintii sai, au ajuns sa ceara instantei emiterea unui ordin de protectie. Motivul? Sunt terorizati de concubina braileanului. Marcel si Lacramioara au impreuna un copil de cativa anisori.

Dupa ce consuma bauturi alcoolice, femeia, care tine sticla de tuica sub pat, devine extrem de violenta, distrugand usile, spargand geamurile si lovindu-i pe cei care ii ies in cale. Sunt doar cateva dintre marturiile care l-au convins pe judecator sa dispuna, printre altele, evacuarea concubinei din casa.

In seara zilei de 4 februarie, in jurul orei 21:00, politistii care au ajuns la domiciliul familiei din Tataru au emis un ordin de protectie provizoriu impotriva femeii, valabil timp de 5 zile. Totodata, Lacramioara a fost obligata sa paraseasca temporar locuinta.

Cu doar cateva ore inainte ca oamenii legii sa fie sesizati, tanara, care se afla sub influenta bauturilor alcoolice, a facut prapad in casa, si-a lovit soacra cu pumnul in fata si a declansat un scandal urias, potolit cu greu. Nu au scapat de furia acesteia nici concubinul si tatal sau. 

Ajuns in fata judecatorului, pe 10 februarie, barbatul a spus ca nu vrea sa mai auda de mama copilului sau, care bea in fiecare zi, pierzand chiar si o sarcina din aceasta cauza. Sustine ca ar lovi-o pentru a se apara, dar ii este teama de fratele ei!

Si mama lui Marcel a povestit in instanta faptul ca este terorizata de Lacramioara: „Cand bea prinde putere. I-am gasit sub pat o sticla cu tuica. Ultima data l-a batut pe sotul meu si i-a dat o palma si fiului meu!”

In cele din urma, in urma cu o saptamana, dupa ce a ascultat toate marturiile, magistratul de la Judecatoria Faurei a obligat-o pe femeie ca, pe o durata de 30 zile de la emiterea ordinului de protectie, „sa pastreze o distanta de minim 100 de metri fata de victime si de locuinta acestora”. Totodata, instanta a dispus evacuarea concubinei din locuinta, tot pentru 30 de zile.

„Instanta apreciaza ca atitudinea manifestata de fata de concubinul si socrii sai, prin faptul ca au fost supusi unor forme de violenta verbală, respectiv adresarea de injurii, cuvinte jignitoare si amenintari, cat si violenta fizica, in seara de 4 februarie, cat si prin violenta fizica si psihica exercitata in alte imprejurari, de fata cu fiul minor al acesteia, a pus in pericol integritatea fizica si cea psihica a victimelor, creandu-le o stare de temere. (…) Toate aceste probatorii denota un comportament violent si agresiv al femeii de victime, pe fondul consumului de bauturi alcoolice. (…) Instanta apreciaza ca, prin comportamentul agresiv si violent, viata si integritatea fizica si psihică a victimelor este pusa in pericol, neexistand nicio garantie ca agresarea acestora nu s-ar putea repeta”, a notat judecatorul.

Comentarii