stiri Braila – debraila.ro

Exclusiv | SCOS din spatele gratiilor pentru 20.000 de lei! | Judecatoria Braila: Un interlop arestat intr-un dosar de santaj, CONTROL JUDICIAR PE CAUTIUNE | Tot Judecatoria, acum o luna, l-a vrut in arest la domiciliu, insa Tribunalul a spus „NU”

Arestat preventiv intr-un dosar de santaj, un interlop brailean a fost eliberat sub control judiciar, instanta stabilind o cautiune de 20.000 de lei.

Judecatoria Braila a admis, la sfarsitul saptamanii trecute, „in principiu”, cererea lui Marian Mitianu, zis „Culea”, de inlocuire a masurii arestului preventiv cu masura controlului judiciar pe cautiune, punandu-i in vedere individului sa plateasca suma de bani in termen de 48 de ore.

Dupa ce „Culea”, in varsta de 43 de ani, a achitat cautiunea, Judecatoria Braila a pronuntat, pe 23 martie, hotararea prin care a inlocuit masura arestarii preventive cu masura controlului judiciar pe cautiune pentru 60 de zile. „Culea” nu are voie sa paraseasca judetul Braila, sa nu comunice cu martorii din dosar, sa nu participe la adunari publice si sa nu poarte arme.

Decizia Judecatoriei Braila nu este definitiva.

De remarcat este faptul ca pe 25 februarie, tot Judecatoria Braila a inlocuit masura arestului preventiv cu cea a arestului lui domiciliu in cazul lui „Culea”, insa, ulterior, Tribunalul Braila a admis contestatia parchetului, a desfiintat incheierea atacata si a prelungit masura arestului preventiv.

Marian Mitianu este cercetat pentru savarsirea infractiunii de santaj si risca o pedeapsa cu inchisoarea de la 2 la 7 ani daca va fi gasit vinovat. Acesta a fost arestat preventiv pe 1 februarie 2022, fiind acuzat ca ar fi constrans, prin amenintari si acte de violenta, personalul si conducerea unei sali de jocuri de noroc sa ii dea suma de 30.000 de euro, bani pe care, de-a lungul timpului, ii pierduse la casino.

La sfarsitul anului trecut, Marian Mitianu a fost condamnat la 9 luni de inchisoare cu suspendare pentru tulburarea ordinii si linistii publice si port fara drept de obiecte periculoase, cu un termen de supraveghere de 4 ani, sentinta nefiind inca definitiva.

Cu ani in urma, numele lui „Culea” a fost legat si de un dosar de proxenetism instrumentat de procurorii din Franta. Totodata, individul a fost trimis in judecata si pentru ca ar fi corupt un politist, insa a fost achitat.

Comentarii