stiri Braila – debraila.ro

Exclusiv | REVOLTA in PNL Braila, dupa dezastrul de la alegeri! Primari, consilieri si sefi de organizatii, LISTA cu doua puncte pentru Bucuresti: Boboc sa nu mai candideze la nicio functie si sustinere pentru Danaila, presedintele organizatiei!

Zeci de liberali braileni cer conducerii centrale „sa elimine posibilitatea de a candida pentru orice functie a lui Catalin Boboc”, fost prefect si candidat al Aliantei „PNL-Braila Noua” pentru presedintia Consiliului Judetean. Boboc a obtinut 23,94% dintre sufragii.

Potrivit informatiilor obtinute in exclusivitate de DEBRAILA.ro, exista mai multe liste, pe care au semnat primari de comune, alesi locali si sefi de organizatii locale. Este vorba despre aproximativ trei sferturi dintre primarii care au castigat un nou mandat, presedintii organizatiilor locale, presedintii organizatiilor de cartier din municipiu si candidatii de pe listele pentru Consiliul Local Municipal si Consiliul Judetean.

Totodata, semnatarii isi exprima sustinerea pentru Alexandru Danaila, presedintele Organizatiei Judetene PNL, in contextul in care presa locala a publicat informatii potrivit carora Boboc isi doreste sa preia conducerea filialei si sa candideze la alegerile parlamentare.

PNL a inregistrat un esec pe linie la alegerile locale. Alianta dintre PNL si partidul local „Braila Noua” s-a dovedit a fi o alegere neinspirata pentru ambele formatiuni politice. 

„Braila Noua” nu a intrat in Consiliul Local Municipal (2,6%), in timp ce Lucian Caprariu – liderul partidului local, care a fost candidatul la Primaria Braila sustinut si de PNL, a adunat putin peste 17% dintre sufragii, adica 8.900 de voturi. Marian Dragomir (PSD) si-a castigat al doilea mandat cu 32.600 de voturi (63,2%).

De cealalta parte, PNL a obtinut 18% la votul pentru Consiliul Local Municipal.

Nici la Consiliul Judetean situatia nu a fost mai diferita pentru Alianta PNL-Braila Noua: candidatul aliantei, fostul prefect Catalin Boboc, a obtinut 23,94%, cu aproape 27 de puncte procentuale sub Francisk Iulian Chiriac, candidatul PSD.

Totusi, PNL a reusit sa adune putin mai multe voturi pentru lista de consilieri judeteni a partidului, respectiv 26,44% dintre sufragii.

Comentarii