stiri Braila – debraila.ro

Exclusiv | Politistii l-au RETINUT, Parchetul Faurei l-a ELIBERAT: soferul baut care l-a ucis pe Viorel! | Procurorul a dispus controlul judiciar si nu l-a mai prezentat judecatorului

Decizie surprinzatoare a Parchetului de pe langa Judecatoria Faurei in cazul soferului din Batogu, care, dupa ce s-a urcat baut la  volan, a ucis un pieton (foto sus). Potrivit informatiilor obtinute in exclusivitate de DEBRAILA.ro, Daniel (foto jos), in varsta de 19 ani, a petrecut doar 24 de ore in spatele gratiilor, procurorul de caz plasandu-l sub control judiciar pentru 60 de zile.

Initial, politistii l-au retinut pe soferul acuzat de conducere sub influenta alcoolului si ucidere din culpa, insa procurorul a hotarat ca masura preventiva a controlului judiciar este suficienta. In cazul arestului la domiciliu sau arestului preventiv, procurorul trebuia sa il prezinte pe inculpat in fata unui judecator de drepturi si libertati, fapt care nu s-a intamplat in acest caz.

ACCIDENTUL

In noaptea de 11 spre 12 iulie, un tanar din satul Batogu, in varsta de 27 de ani, a fost lovit mortal de un autoturism. Viorel avea 27 de ani si era tatal unei fetite.

Accidentul rutier s-a produs pe o strada din localitate. Daniel, tot din Batogu, a pierdut controlul volanului, a parasit partea carosabila si l-a lovit in plin pe Viorel – care era pieton, proiectandu-l intr-un stalp de electricitate.

Din nefericire, victima, care ar fi implinit 28 de ani peste cateva luni, a murit in drum spre spital. Traumatismele suferite in urma impactului erau incompatibile cu viata.

Soferul a fost pus sa sufle in fiola, rezultand ca era baut. Acesta avea o alcoolemie de 0,41 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Comentarii