stiri Braila – debraila.ro

Exclusiv | Politista de la Rutiera AGRESATA pe Calarasilor, de fata cu mascatii | Filmul unui caz TINUT LA SECRET | „A tras-o de par si i-a rupt geaca”

ALIN CRISTEA

De fata cu mai multi luptatori de la Serviciul pentru Actiuni Speciale, o politista de la Rutiera a fost trasa de par de o tanara, in varsta de 22 de ani, care a refuzat sa fie controlata corporal. Acum, potrivit unor informatii obtinute in exclusivitate de DEBRAILA.ro, sefii Politiei fac cercetari interne pentru a stabili cum de s-a ajuns intr-o astfel de situatie. Vinovat ar fi seful de dispozitiv.

Agentul Ganea Roxana de la Biroul Rutier se afla, impreuna cu un coleg, in seara de sambata, 17 februarie, in timpul serviciului, atunci cand, in jurul orei 23:00, prin statia de emisie-receptie, au fost solicitati sa intervina in sprijinul unui echipaj SAS, care oprise o masina pe Calea Calarasilor, in dreptul Primariei.

De ce? O femeie aflata in autoturism trebuia controlata corporal, iar, potrivit prevederilor Codului Penal, „procedura se efectueaza de o persoana de acelasi sex cu cea in cauza”.

In timp ce mascatii se ocupau de cei doi barbati din BMW – soferul si un pasager, politistei i-a ramas sarcina sa o convinga pe Daniela Cadir, o braileanca din satul Muchea – comuna Silistea, care se afla pe bancheta din spate, sa se supuna controlului corporal. In nenumarate randuri, cand a fost rugata si de luptatorii SAS, femeia a refuzat.

La un moment dat, pasagera din BMW s-a napustit asupra politistei, tragand-o de par, de uniforma si reusind chiar sa ii rupa geaca din dotare. Imobilizata cu greu, tanara a fost incatusata si condusa la sediul IPJ, pentru audieri.

Oamenii legii au intocmit dosar penal pentru ultraj si au raportat superiorilor cazul, ca eveniment pe linie de cadre. Sefii au decis ca incidentul sa nu fie mediatizat, conform unor surse din cadrul institutiei.

Comentarii