stiri Braila – debraila.ro

Exclusiv | Pe 26 iunie, Tribunalul Braila DECIDE: soferul care l-a ucis pe taximetrist va fi sau nu ARESTAT PREVENTIV | Parchetul A CONTESTAT controlul judiciar

Parchetul a contestat, potrivit informatiilor obtinute in exclusivitate de DEBRAILA.ro, punerea sub control judiciar pentru 60 de zile a lui Georgian Negrei (foto), soferul care l-a lovit pe un taximetrist aflat in statia de autobuz din Ciocarlia si apoi a fugit de la locul accidentului.

Initial, barbatul a fost retinut pentru 24 de ore si prezentat Judecatoriei Braila cu propunere de arestare preventiva, respinsa insa de judecatorul de drepturi si libertati, care a aratat ca „faptele savarsite nu sunt de o gravitate foarte ridicata, avand in vedere urmarile produse”.

Contestatia a fost inregistrata la Tribunalul Braila la o zi dupa hotararea Judecatoriei, pe 20 iunie, urmand sa fie judecata pe 26 iunie. Daca contestatia va fi admisa, magistratul poate decide arestul la domiciliu sau arestul preventiv, insa, daca va fi respinsa, Negrei va ramane sub control judiciar pana pe 17 august. 

Totodata, procurorul de caz vine in fata instantei cu o noua incadrare juridica, tinand cont ca victima a decedat pe 21 iunie, la Spitalul Judetean de Urgenta „Sf. Andrei” din Galati, respectiv ucidere din culpa, in locul vatamarii corporale din culpa, la care se adauga parasirea locului accidentului.

Decizia magistratului de la Judecatorie a provocat un val de critici pe retelele de socializare, unde a fost lansata inclusiv o petitie prin care se cere arestarea preventiva a soferului. Pana acum, petitia a strans aproximativ 600 de semnaturi. (VEZI AICI petitia)

In noaptea de luni spre marti (n.r. 17-18 iunie), aflat la volanul unui Alfa Romeo, Georgian Negrei a izbit in plin un taximetrist aflat in fata unui magazin, oprindu-se apoi cu masina in statia de autobuz din Ciocarlia. Desi victima, in varsta de 28 de ani, zacea intr-o balta de sange, soferul, fara nici cea mai mica urma de compasiune, s-a facut nevazut, prezentandu-se la Politie dupa ore bune de la producerea accidentului.

DE CE a fost eliberat soferul care a lovit un taximetrist in Ciocarlia si apoi a fugit | Judecator: „Faptele savarsite nu sunt de o gravitate foarte ridicata!”

Comentarii