stiri Braila – debraila.ro

Exclusiv | PATRU brăileni PRINȘI cu DROGURI sub capota mașinii au DENUNȚAT alți traficanți și au scăpat cu pedepse MICI și CU SUSPENDARE | Judecător, despre traficanții de cocaină: „Au facut dovada că acest eveniment este accidental în viaţa lor”

Pedepse cu suspendare în cazul a patru brăileni (foto) trimiși în judecată de DIICOT pentru trafic de droguri de mare risc și introducerea în ţară a unor droguri de mare risc, fără drept. Doi dintre traficanți au săvârșit faptele, iar ceilalți doi i-au ajutat în diverse moduri, fiind acuzați de complicitate.

Este vorba despre Spiru Robert Băjenaru (26 de ani), Mihai Dragomir (39 de ani), Mario Albert Neagu (22 de ani) și Neagu Roșca (56 de ani).

Potrivit informațiilor obținute în exclusivitate de DEBRAILA.ro, toți indivizii din dosar au formulat denunțuri împotriva altor traficanți pentru a beneficia de reducerea limitelor pedepsei.

Surse judiciare au explicat pentru DEBRAILA.ro faptul că, în acest dosar, DIICOT a transmis instanței adrese prin care făcea cunoscut faptul că cei patru bărbați, în cursul urmăririi penale, „au denunţat şi facilitat identificarea şi tragerea la răspundere penală” a unor persoane care se ocupau tot cu traficul de droguri.

Mai mult decât atât, se pare că judecătorul a avut în vedere și faptul că cei patru nu au antecedente penale.

Cei patru indivizi au adus, în urmă cu doi ani de zile, cantitatea de 250 de grame de cocaină în Brăila, drogurile fiind ascunse în compartimentul motor al unui autoturism transportat din Belgia cu o platformă.

Aceștia au fost prinși de DIICOT în flagrant, mai exact chiar atunci când au ridicat capota și cotrobăiau după droguri. Inițial, la acel moment, au fost arestați preventiv, iar apoi au ajuns în arest la domiciliu și, în cele din urmă, sub control judiciar.

Pe 23 noiembrie, Tribunalul Brăila i-a condamnat pe cei Băjenaru și Dragomir la câte 3 ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de droguri de mare risc și introducerea în ţară a unor droguri de mare risc, fără drept, iar pe Neagu și Roșca la câte 2 ani, 10 luni și 20 de zile de închisoare cu suspendare pentru complicitate la infracțiunile de trafic de droguri de mare risc și introducerea în ţară a unor droguri de mare risc, fără drept.

„Inculpații au făcut dovada că au posibilitatea şi resursele necesare de a se reintegra în societate şi că acest eveniment este accidental în viaţa lor. (…) Apreciind că scopul educativ al pedepsei poate fi atins și fără executarea efectivă a acesteia, inculpaţii având posibilităţi reale de îndreptare, şi că aceştia nu vor mai comite în viitor alte infracţiuni, instanța va dispune suspendarea sub supraveghere a pedepsei aplicate inculpaţilor”, a notat judecătorul în motivarea obţinută în exclusivitate de DEBRAILA.ro.

Comentarii