stiri Braila – debraila.ro

Exclusiv | Lovitura pentru DNA Galati in dosarul fostului sef al Politiei Rurale Braila, comisarul-sef Campeanu. Judecatorii cer refacerea urmaririi penale

Procurorii DNA Galati trebuie sa refaca urmarirea penala in dosarul comisarului-sef Cornel Campeanu, trimis in judecata pentru abuz in serviciu, la mijlocul anului trecut. Fostul sef al Politiei Rurale Braila este acuzat ca a masluit un dosar penal pentru a-l scoate basma curata pe suspect.

Curtea de Apel Galati a dispus ca dosarul sa ajunga din nou pe masa procurorilor anticoruptie, care trebuie sa o ia de la capat cu urmarirea penala a comisarului-sef. Totusi, judecatorii au pastrat masura controlului judiciar dispusa fata de Campeanu.

Decizia este definitiva.

Potrivit DNA Galati, in cursul anului 2011, Cornel Campeanu, in calitate de ofiter de politie cu atributii pe linia cercetarii penale, in cadrul Politiei Municipiului, cu stiinta, a readministrat probatoriul existent intr-un dosar pe care-l instrumenta, in directia propunerii unei solutii favorabile fata de o persoana invinuita pentru savarsirea infractiunii de vatamare corporala. Astfel, inculpatul a dirijat in mod voit declaratiile partii vatamate si ale martorilor, in scopul disculparii persoanei fata de care se efectuau cercetari. Demersurile sale au fost finalizate prin intocmirea unui referat cu propunere de scoatere de sub urmarire penala a invinuitului, trimis spre avizare conducerii Politiei Municipiului Braila, in vederea inaintarii catre unitatea de parchet corespunzatoare.

„Prin aceasta conduita ofiterul de politie a procurat persoanei respective un folos necuvenit, constand in pronuntarea unei solutii de netrimitere in judecata, cu consecinta atingerii grave a interesului general de infaptuire a justitiei si, implicit, a intereselor legitime ale Politiei Romane”, sustin procurorii anticoruptie.

Comentarii