stiri Braila – debraila.ro

Exclusiv | Jitaru REVINE. Campionul Brăilei S-A ÎNTORS în ring: „Sunt neînvins în România. Obiectivul meu: medalie la Jocurile Olimpice din 2024! Mental sunt pregătit. Am determinare și voință. La Brăila avem o școală de box inegalabilă”

Alin CRISTEA

Robert Jitaru are 25 de ani și este, de departe, unul dintre cei mai talentați boxeri ai generației sale. Originar din Făurei, tânărul are un palmares uimitor: zece titluri de campion național, patru medalii europene și, cel mai important, două titluri de campion european.

În 2017, chiar la Brăila, în Sala Polivalentă, Jitaru a obținut titlul de campion european U22 (categoria 56 kg), iar apoi, în anul următor, a bifat o altă performanță de excepție, reușind să-și păstreze titlul și să devină dublu campion european.

În prima jumătate a anului 2022, pugilistul brăilean – pe care presa de specialitate l-a descris încă de la începutul carierei ca fiind „una dintre speranțele boxului românesc”decide să nu mai urce în ring. Trece printr-un moment dificil din punct de vedere mental, care i-a încercat pe mai toți marii sportivi: o accidentare la mână îi amplifică o lipsă de determinare pasageră. 

„Nu mai eram mulțumit de mine. Între timp, am încercat diverse activități. Am lucrat și pe parte de educație financiară și investițională. Am dobândit abilități și cunoștințe, dar nu e de mine munca de birou”, ne-a mărturisit boxerul care a fost legitimat la CSM Brăila și CSA Steaua.

Acum, la începutul lunii noiembrie, Robert Jitaru a decis să se reapuce de box, mai hotărât ca niciodată să urce, din nou, în ringul care i-a adus atâtea satisfacții. S-a întors acasă, la Brăila, unde antrenorul George Perțea, care i-a fost alături încă de la început, îl aștepta, sperând mereu la acest moment.

Jitaru a fost primit cu brațele deschise la Clubul Sportiv Municipal Brăila și, astfel, cariera unui boxer neînvins în România își continuă drumul.

„Mi-am activat dorința de a mă întoarce. Simțeam un gol… S-a dat ceața de pe sufletul meu. Era nevoie să apăs pe acel buton. Nu eu am ales boxul, ci boxul m-a ales pe mine. Sunt tânăr, talentat și am posibilități la Brăila pentru a continua să fac performanță. Peste tot am spus că la Brăila avem o școală de box inegalabilă, unde cresc adevărați sportivi, tineri de viitor. Aici se construiesc caractere, sportivi de performanță. Aici, acasă, mă simt cel mai bine. Chiar dacă eram la Steaua, tot aici mă antrenăm”, a continuat tânărul pugilist, proaspăt legitimat la CSM Brăila.

Revenit în sala de antrenament, Robert Jitaru a repus pe tapet obiectivul despre care a mai vorbit public și cu ani în urmă. Vrea ca anul viitor să se califice la Jocurile Olimpice și nu concepe să se întoarcă acasă fără medalie.

„Scopul meu e să iau medalie, nu doar să mă calific la Olimpiadă. E obiectivul meu! Simt că o să iau medalie olimpică. Îmi doresc titlul olimpic! Am avut o pauză și poate mulți vor spune că e greu să reiau, însă, din punct de vedere tehnic, sunt pregătit. Într-adevăr, am nevoie de câteva meciuri ca să-mi reintru în ritm. Fizic trebuie să îmi revin, dar asta se rezolvă. Mental sunt pregătit. Sunt determinat, am voință și echipă în spate. Din 2014 și până azi, sunt neînvins în România”, spune apăsat dublul campion european.

Despre întoarcerea lui Jitaru acasă, antrenorul George Perțea vorbește cu emoție, arătându-se sigur că elevul său va bifa calificarea la Jocurile Olimpice.

„Eu m-am rugat în fiecare seară ca el să se întoarcă și să mergem la Olimpiadă. E cel mai talentat copil din ultimii ani. Sunt sigur că Robert se va califica. Eu am avut mereu încredere în el. Am făcut treabă foarte bună împreună. Acum, dacă vorbim de determinare, ce văd la el nu am văzut niciodată. Sunt cel mai fericit! Venirea lui ridică mulți și ceilalți boxeri, copii care se vor pregăti mai bine pentru că îl văd pe Robert în sală. Avem susținerea CSM Brăila și a doamnei director Ana Maria Necoară. Noi sperăm să avem susținere și din partea autorităților, a oamenilor care vor să investească în box, în viitorul unor copii foarte talentați. Suntem cea mai tare echipă de box din România, nu e nicio echipa mai tare ca noi la acest moment”, ne-a declarat Perțea, care pregătește, împreună cu alți colegi antrenori, peste 150 de copii, mulți și din mediul rural.

George Perțea are în plan ca anul viitor să aducă la Brăila un antrenor din Cuba pentru a îi pregăti împreună pe tinerii boxeri de vârf de la malul Dunării.

Comentarii