stiri Braila – debraila.ro

EXCLUSIV (II) Acuzatii din spatele gratiilor. Afaceristul Zeles: „Asupra unora dintre martore au avut loc si agresiuni fizice. Unor inculpati li s-a cerut sa faca denunturi false”

DEBRAILA continua publicarea declaratiilor afaceristului Marius Laurentiu Zeles, aflat in arest preventiv de mai bine de jumatate de an, transmise prin intermediul avocatului sau. Procurorii DIICOT Galati ii acuza pe cei 11 inculpati din dosar, printre care si Zeles, ca au format un grup infractional care a adus statului un prejudiciu de peste 21 de milioane de euro.

In articolul precedent am publicat ad-litteram acuzatiile pe care afaceristul brailean, conectat ani buni la scena politica locala, le-a adus anchetatorilor. Procurorii antimafia ar fi savarsit o serie de abuzuri, printre care si amenintarea unor martori pentru a obtine declaratii care n-ar fi prezentat adevarul.

La inceputul acestei saptamani, pentru a doua oara de cand se judeca masurile preventive, Curtea de Apel Galati a desfiintat incheierea de sedinta a Tribunalului Braila, care a dispus inlocuirea masurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu si controlul judiciar. Astfel, cei 11 inculpati au ramas in spatele gratiilor.

Redam ad-litteram materialul primit, semnat Marius Laurentiu Zeles:

„Unora dintre inculpati, sub promisiunea ca vor fi pusi in libertate, li s-a cerut sa faca denunturi false. Unuia dintre ei i s-a zis de catre procuror: „Hai dami-l pe Zeles ca te pun liber!”. Asupra unora dintre martore au avut loc si agresiuni fizice pentru a le determina sa declare lucruri care nu corespund realitatii. Cu 2-3 zile anterior solutionarii cererii DIICOT de prelungire a masurii arestului preventiv, cea de-a treia prelungire, judecatorul de la Tribunalul Galati a admis pentru patru dintre noi cererea de inlocuire a masurii arestului cu cea a controlului judiciar, pentru ca la numai doua zile distanta, acelasi judecator sa se dezica de solutia lui si sa admita pentru aceiasi patru cererea DIICOT de prelungire a masurii arestului preventiv, singura motivare fiind aceea ca solutia sa din hotararea prin care a inlocuit masura a fost desfiintata de instanta superioara.

Am fost apropiat de foarte multi politicieni din Braila. Pe unii i-am sprijnit serios, crezand ca fac un lucru bun pentru orasul meu. Din pacate, cand nu am mai fost bun, unii dintre ei m-au aruncat ca pe o masea stricata. Apoi, ca din cer, am ajuns in arest. E o situatie pe care nu o doresc nimanui. Daca sunt vinovat sau nu, va stabili un judecator, insa dosarul nu este trimis in judecata. Suntem tinuti in arest de parca nu am fi oameni, ci animale. Repet, daca am gresit, un judecator ne va pedepsi. Ma voi apara de acuzatiile aduse in fata unui judecator, nu in arest. Nu aici se hotaraste vinovatia noastra.”

In perioada urmatoare, vom publica si restul declaratiilor lui Marius Zeles, in masura in care consideram ca aspectele intereseaza opinia publica.

Comentarii