stiri Braila – debraila.ro

Exclusiv | Gaura „Rocreativ” sau cum se toaca banii brailenilor | Firma de turism a judetului, pierderi de 121.000 de lei si venituri de 40.000 de lei | Printre realizari, un interviu al Relianei Bogdan la TVR 2

„Rocreativ”, firma de turism a judetului Braila, este una dintre cele mai evidente gauri negre pentru bugetul Consiliului Judetean. O spun cifrele, cot la cot cu activitatea aproape inexistenta a societatii infiintate in martie 2014, la propunerea lui Gheorghe Bunea Stancu. Atunci, fostul sef al CJ a instalat-o la conducere pe Reliana Bogdan, cel mai probabil pentru a o rasplati pentru ca demisionase din PDL si renuntase la mandatul de consilier judetean.

Actualul presedinte al Consiliului Judetean, social-democratul Francisk Iulian Chiriac, a spus clar ca opteaza pentru desfiintarea „Rocreativ”. Decizia finala va fi luata la mijlocul acestei luni, cand va avea loc Adunarea Generala a Asociatului unic. Se pare ca si PSD isi doreste sa o scoata din borcanul cu miere pe Bogdan.

Potrivit raportului de activitate al Relianei Bogdan, administratorul firmei, pe anul trecut, au fost inregistrate la 31 decembrie 2016 pierderi de 121.010 lei. Peste 53.000 de lei s-au cheltuit pentru salarii.

Cand vine vorba de venituri situatia este dezastruoasa. Doar 33.503 lei fara TVA au intrat in pusculita „Rocreativ” pe forte proprii, dintre care 7.538 de lei din evenimentele organizate pe nava „Ovidiu”, proprietatea Consiliului Judetean.

In ciuda evidentelor, Reliana Bogdan se zbate sa-si pastreze fotoliul calduros, propunand Consiliului Judetean doua variante „salvatoare”: continuarea activitatii firmei, dar prin alocarea de active in administrare sau infiintarea unui Serviciu de Utilitate Publica cu personalitate juridica.

Printre realizarile Relianei Bogdan, enumerate in raport, se numara realizarea unor brosuri („Parfumul strazilor dunarene” si „Legende si amintiri din orasul cu salcami”), a doua harti turistice a municipiului si judetului, organizarea unui Punct de informare si promovare turistica (n.r. magazinul de suveniruri de langa Fantana cinetica), participarea la seminarii pe teme de diversificare a serviciilor turistice, realizarea de materiale promotionale cu insemnele echipei locale de handbal „Dunarea”, prezenta la mai multe targuri de turism, dar si un interviu acordat TVR2.

„Prezenta la editia de toamna a Targului de Turism de la Bucuresti, (n.r. virgula intre subiect si predicat ii apartine Relianei Bogdan) a fost una de succes, standul nostru cu tema „Braila, mozaic cultural multietnic”, atragand atentia vizitatorilor si televiziunilor prezente, realizatorul emisiunii „Convietuiri” solicitandu-mi un interviu destul de amplu ce a fost prezentat pe post in data de 31 noiembrie 2016″, scrie sefa Rocreativ in raportul citat.

Foto: obiectivbr.ro

Comentarii