stiri Braila – debraila.ro

Exclusiv | DETALIILE dosarului fotbalistului-proxenet din Braila: 2 ani si 8 luni pentru 900.000 de lei, bani de la patru femei care s-au prostituat in Austria si Germania

Un brailean din comuna Visani, fost fotbalist in Liga a IV-a, a ajuns, zilele trecute, in spatele gratiilor, fiind condamnat pentru proxenetism in forma continuata. Dupa ce, initial, a primit o pedeapsa de 4 ani, la apel a ramas cu 2 ani si 8 luni. Politistii din Faurei au dus la indeplinire mandatul de executare a pedepsei inchisorii. 

DEBRAILA.ro va prezinta in exclusivitate detaliile din dosarul care l-a dus la inchisoare pe barbat.

De la fotbalist, la proxenet

Potrivit anchetatorilor, Cosmin Mindroasa a devenit proxenet la 28 de ani, incepand cu anul 2016, atunci cand a inceput sa racoleze, prin metoda Lover Boy, mai multe tinere. Nu cu mult timp inainte, ziarele locale scriau despre golurile tanarului care evolua la „Vointa Visani” – in Liga a IV-a, dar care a decis sa marcheze si pe alte terenuri.

Mindroasa a fost retinut si, ulterior, arestat preventiv la inceputul anului trecut, atunci cand politistii l-au prins in Ploiesti, tanarul aflandu-se la volanul unui autoturism Audi A7. Mascatii l-au scos din masina si l-au dus la audieri, ajungand, in cele din urma, in fata unui judecator.

In timp ce unii oameni legii l-au tras pe dreapta, altii au descins la locuinta tanarului, de unde au ridicat acte, telefoane mobile, alte medii de stocare, dar si aproximativ 33.000 de euro. Totodata, procurorii au si indisponibilizat autoturismul Audi.

„O exploata si pe propria sotie!”

Procurorii au stabilit faptul ca timp de 5 ani, mai exact intre ianuarie 2016 si ianuarie 2021, Cosmin Mindroasa a obtinut peste 900.000 de lei de la patru femei care au practicat prostitutia in Germania si Austria. Este vorba despre trei tinere carora le-a promis dragoste eterna, racolandu-le prin metoda „Lover Boy”, dar chiar si sotia acestuia.

Potrivit informatiilor obtinute in exclusivitate de DEBRAILA.ro, dosarul a pornit ca urmare a unui denunt formulat de una dintre tinerele care l-au imbogatit pe brailean, la aproximativ o luna de zile dupa ce s-a produs despartirea celor doi.

Unele dintre tinere erau batute de individ, in timp ce altele erau santajate cu dezvaluirea „locului de munca” fata de familie sau publicarea unor fotografii indecente.

„Daca la inceput doar ii reprosa martorei ca ar putea face mai multi bani daca nu mai refuza unele solicitari de natura sexuala, ulterior a agresat-o fizic si verbal, in sensul că a primit batai de la acesta, inclusiv cand se afla la munca. (…) Martora a lucrat non-stop, inculpatul neacceptand ca martora sa stea acasa, chiar daca nu se simtea fizic bine, iar daca invoca acest lucru, ii facea scandal sau chiar o batea. (…) Pe alta martora o ameninta ca toata lumea va afla ca a practicat prostitutia, trimitand tuturor cunostințelor poze ce o infatisau intr-o postura indecenta, tot timpul afirmand ca nu se va lasa pana cand nu o va distruge definitiv”, au constatat procurorii, in urma cercetarilor.

Desi la audieri a refuzat sa dea declaratii, Cosmin Mindroasa a recunoscut comiterea infractiunilor in timpul judecatii, in fata instantei.

„Din probele administrate rezulta ca inculpatul era in permanenta in cautare de noi fete, fara a-l interesa ca este insurat, atat timp cat si pe propria sotie o exploata. Este adevarat ca acestea practicau prostitutia si anterior acestui moment, dar inculpatul a dezvoltat un trai parazitar de pe urma lor, luandu-le sumele de bani pe care le obtineau si mentinand relatii sentimentale false. Toate aceste aspecte denota faptul ca inculpatul nu era interesat decat de castigul material, iar martorele erau obiecte de exploatat ce ii produceau bani, aspect ce s-a si dovedit in cauza, inculpatul castigand sume considerabile de pe urma acestor martore”, a notat judecatorul care l-a condamnat in prima instanta pe fostul fotbalist.

Comentarii