stiri Braila – debraila.ro

Exclusiv – debraila.ro | Unul dintre cei patru criminali din Gradistea S-A SPANZURAT in puscarie | „A facut dreptate cu mana lui!”

Ionut Mocanu si-a pus capat zilelor la mai putin de o luna de la primirea sentintei definitive: 28 de ani in spatele gratiilor! Potrivit unor informatii obtinute in exclusivitate de DEBRAILA.RO, tanarul s-a spanzurat in grupul sanitar al celulei cu un cearceaf. 

Unul dintre cei patru criminali din Gradistea, care, la inceputul anului 2015, au omorat-o cu bestialitate pe Marcela Stoian, o localnica de 41 de ani – lasand doua fetite orfane, se pare ca nu a suportat greutatea deciziei Curtii de Apel Galati, care a mentinut anii grei de inchisoare din prima instanta.

Sinuciderea a avut loc in urma cu doua saptamani, mai exact pe 14 iunie, in jurul orei 15:00.

Desi s-au incercat manevrele de resuscitare, atat de catre personalul medical al penitenciarului, cat si de echipajul SMURD solicitat sa intervina, Ionut Mocanu a fost declarat „decedat” la aproximativ 40 de minute de la momentul in care unul dintre colegii de celula a dat alarma.

Ucigasul Marcelei Stoian a fost inmormantat in satul natal, unde se odihneste si femeia pe care cei patru au batut-o cu o scandura pana au lasat-o fara suflare.

„A facut dreptate cu mana lui!”, ne-a declarat unul dintre vecinii familiei Stoian.

In puscarie se mai afla Marcel Mocanu – fratele sinucigasului, Valentin Ciprian Mocanu si Radu Baboi.

Cei patru au fost incarcerati abia in urma cu o luna, pe 25 mai, cand Curtea de Apel Galati a pronuntat sentinta definitiva. Pana atunci s-au bucurat de libertate, pentru ca, paradoxal, desi judecatorii braileni i-au gasit vinovati si i-au condamnat la 28 de ani de inchisoare, au mentinut masura controlului judiciar.

In iunie 2015, la doar cateva luni de la oribila crima, ucigasii au scapat din spatele gratiilor, un judecator de drepturi si libertati de la Curtea de Apel Galati dispunand inlocuirea masurii preventive cu masura controlului judiciar. Astfel, Radu Baboi, Valentin Ciprian Mocanu, Marcel Mocanu si Ionut Mocanu s-au intors acasa, in satul unde a avut loc nenorocirea, la doi pasi de sotul si fetitele Marcelei Stoian.

Comentarii