stiri Braila – debraila.ro

EXCLUSIV DEBRAILA.RO: Titi Sgarcitu, saltat de DIICOT in dosarul de camatarie si santaj. Oameni batuti pentru a semna la notar ca-si dau casele

UPDATE 14:00 / Unul dintre suspectii saltati de procurorii antimafia este Titi Sgarcitu, au precizat in exclusivitate pentru DEBRAILA surse judiciare. Numele lui Sgarcitu apare si in alt dosar instrumentat de DIICOT-Structura Centrala, si anume dosarul „Ahmeya”, unde acuzata este fosta sotie a camatarului.

Marti, la primele ore ale diminetii, procurorii DIICOT – Structura Centrala si ofiteri ai Directiei Generale Anticoruptie au efectuat 9 perchezitii domiciliare in Braila, in cadrul unui dosar care priveste o grupare specializata in savarsirea infractiunilor de camata, santaj in forma continuata, spalarea banilor si evaziune fiscala in forma continuata.

Procurorii arata ca, in perioada 2004 – 2015, un numar de 3 suspecti au constituit un grup infractional organizat, initial in scopul comiterii unor infractiuni de santaj, grup profilat ulterior pe savarsirea si a unor alte fapte ilicite, la care au aderat si pe care l-au sprijinit, prin actiuni permanente sau periodice, dar decisive, mai multe persoane.

„In fapt, s-a retinut ca membrii grupului infractional au acordat imprumuturi cu titlu de camata iar, ulterior, in scopul de a-si asigura recuperarea sumelor de bani si a dobanzilor aferente unor imprumuturi succesive, prin amenintare si acte de violenta fizica, au constrans mai multe persoane vatamate sa returneze banii prin obtinerea drepturilor de proprietate a unor imobile. Totodata, veniturile astfel obtinute nu au fost declarate in vederea impozitarii, iar in unele cazuri suspectii au disimulat provenienta ilicita a unor imobile cunoscand ca acestea provin din savarsirea de infractiuni”, se arata in comunicatul DIICOT.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat se ridica la aproximativ 600.000 euro.

La sediul DIICOT- Structura Centrala vor fi aduse in vederea audierii un numar de 9 suspecti.

Comentarii