stiri Braila – debraila.ro

Exclusiv | Crima din Brailita: CUM si DE CE a fost ucis „Budala” | „Injunghiat cu un cutit confectionat dintr-o foaie de arc”

In ultima duminica a lunii noiembrie, la orele serii, un barbat a fost gasit fara suflare in cartierul Brailita, la intersectia strazilor Dumbrava Rosie si Valea Calugareasca. Mihai Stanica, in varsta de 41 de ani, fusese injunghiat. Victima, cunoscuta sub porecla „Budala”, avea antecedente penale, trecand de mai multe ori prin inchisoare.

Un cunoscut al lui „Budala”, Costel Militaru, in varsta de 37 de ani, a fost arestat preventiv, recunoscandu-si fapta. Cu doar cateva ore inainte de crima, in jurul orei 21:00, Militaru si alte doua persoane l-au lovit cu pumnii si picioarele pe braileanul de 41 de ani, fiind chiar amendati de politisti.

Procurorul a refacut filmul crimei

Dupa ce l-a batut pe „Budala”, de teama unei eventuale razbunari, Costel Militaru s-a inarmat atunci cand a iesit din casa. Intors de la magazin, de unde si-a cumparat tigari, barbatul a dat nas in nas cu cel pe care il lovise.

„Budala” l-ar fi injurat si l-ar fi amenintat cu o arma alba, moment in care barbatul arestat preventiv a scos din haina „un cutit in lungime totala de 40 cm, din care doar lama avea 25 cm, confectionat dintr-o foaie de arc” si l-a injunghiat in torace pe „inamic”, intepandu-l in inima.

Se pare ca intre cei doi exista un conflict mult mai vechi, cauzat, printre altele, de faptul ca ucigasul a primit-o in casa sa, la un moment dat, pe fiica decedatului, alungata chiar de catre propriul tata. Din acel moment, „Budala” l-a batut de mai multe ori pe Militaru.

Desi a incercat sa-l induplece pe judecator, spunandu-i ca a fost provocat, barbatul de 37 de ani a fost trimis in spatele gratiilor pentru 30 de zile, mai ales ca are antecedente penale.

Initial, Militaru Costel a contestat hotararea Tribunalului Braila la Curtea de Apel Galati, insa, intre timp, a decis sa renunte si sa accepte arestul preventiv.

Comentarii