stiri Braila – debraila.ro

Exclusiv | Combaterea Crimei Organizate a facut VERIFICARI cu privire la afaceristul brailean Aurel Gropeneanu, intr-un dosar de proxenetism si trafic de persoane

Alin CRISTEA

La mijlocul anului 2013, cand ofiterii de la Combaterea Criminalitatii Organizate s-au sesizat din oficiu cu privire la existenta unui grup infractional organizat, care se ocupa de trafic de persoane si proxenetism, au fost luate la puricat zeci de  persoane. Toate au intrat in contact cu grupul, prin diferite forme. Anchetatorii au realizat procese verbale de identificare, procedura existenta in cursul urmaririi penale.

Unul dintre procesele de identificare, parte a unui dosar DIICOT de trafic de persoane si proxenetism aflat in cercetare, il vizeaza pe afaceristul brailean Aurel Gropeneanu, concesionarul exploatatiei piscicole Blasova si patronul firmei de asfaltari „Micatis”. Datat 7 iunie 2013, documentul a fost intocmit de Serviciul de Combatere a Criminalitatii Organizate Braila.

Verificarile au fost demarate „avand in vedere cercetarile ce se efectueaza in dosarul nr. */D/P/2013”, procesul-verbal continand inclusiv datele de identificare ale lui Gropeneanu, in varsta de 54 de ani.

„Verificarea unor aspecte a fost facuta cu privire la mai multe persoane. De cele mai multe ori, au fost date referitoare la bani trimisi/primiti. Procurorii au solicitat informatii cu privire la aceste persoane”, au declarat surse judiciare pentru DEBRAILA.ro.

La acest moment, cand cercetarile nu sunt inca finalizate, potrivit informatiilor obtinute in exclusivitate de DEBRAILA.ro, nu a fost inceputa urmarirea penala pe numele lui Gropeneanu.

Cine e Gropeneanu?

Afaceristul a devenit cunoscut opiniei publice in 2005, cand o firma pe care o detine, respectiv Gropeneanu Com S.R.L, a castigat concesionarea pe 10 ani a Complexului Lacul Blasova, format din 310 ha teren si 375 ha luciu de apa.

In 2016, la inceputul anului, a avut loc licitatia pentru concesionarea pe o perioada de 15 ani a complexului din Insula Mare a Brailei, dreptul de concesiune ajungand tot la Gropeneanu, care a participat cu doua societati, Gropeneanu Com si Micatis Prod – cea care, recent, a castigat contractul de asfaltare a strazilor din municipiu.

Gropeneanu Com are in administrare o suprafata de peste 4.000 de ha, inclusiv in Republica Moldova. Firma apare si pe lista sponsorilor PSD din 2014, finantand cu 30.000 de lei campania electorala a lui Victor Ponta pentru alegerile prezidentiale.

Comentarii