stiri Braila – debraila.ro

Exclusiv | Clubul Sportiv Municipal Braila, de fapt mosia CONDAMNATULUI Blanaru | JAFUL scos la iveala de Ministerul Sportului: „Nu s-a respectat legea”

Condamnat la plata unei amenzi penale in valoare de 1.800 de lei, in prima instanta, pentru savarsirea infractiunii de lovire sau alte violente, dupa ce si-a batut fosta sotie, Dumitru Aurelian Blanaru, directorul Clubului Sportiv Municipal, patroneaza o institutie in care neregulile, multe de ordin penal, sunt asezate la loc de cinste. O spune Ministerul Tineretului si Sportului (MTS), cu subiect si predicat, intr-un raport de audit intrat in posesia DEBRAILA.ro.

Desi, dupa ce prima instanta l-a condamnat pe Blanaru, mai multe femei din politica si administratia braileana i-au cerut demisia de onoare, seful CSM nu a dat nici macar un pas inapoi, fiind protejat, conform unor surse politice, de deputatul social-democrat Nicu Nita. Sub protectia anonimatului, mai multi sportivi au vorbit despre tirania instaurata la club.

Managementul „neadecvat” al lui Dumitru Blanaru, presarat cu incalcari ale legii, l-a adus in comisia de disciplina a Ministerului Sportului. Potrivit unor surse din cadrul MTS, zilele lui Blanaru la sefia Clubului Sportiv Municipal sunt numarate.

DEBRAILA.ro va prezinta in exclusivitate principalele abateri descoperite de auditorii de la minister, pornind de la neintocmirea registrului de evidenta a petitiilor sau neactualizarea fiselor posturilor pana la modul dubios de cheltuire a banului public:

Legat de zona financiar-contabila, multe dintre nereguli au iz penal, sursa citata mentionand ca se ia in calcul si sesizarea organelor abilitate. Raportul de audit arata ca, de exemplu, „programul anual al achizitiilor publice(PAAP) pe anul 2016 nu are avizul compartimentului financiar-contabil” din cadrul Clubului Sportiv Municipal. Totodata, auditorii au constatat „o neconcordanta intre datele din evidenta contabila a activelor fixe de natura cladirilor si a celor din Inventarul domeniului public al statului”. Se ridica semne de intrebare si cu privire la „activitatea de achizitie publica de lucrari”.

Alte abateri:

In raportul de audit se mai precizeaza negru pe alb ca „disfunctionalitatile au aparut ca urmare a nerespectarii legii”.

Comentarii