stiri Braila – debraila.ro

Exclusiv | Chiar in ziua numirii, prefectul Brailei s-a dus la Finante pentru a-i plati o amenda sefului sau de partid

DEBRAILA.ro va prezinta in exclusivitate situatia jenanta si discutabila in care s-a aflat USR-istul Nicusor Ciocan (foto sus), proaspatul prefect al judetului. Chiar in ziua numirii in functie, respectiv pe 3 martie, Ciocan s-a prezentat la sediul Finantelor Publice Locale de pe b-dul Cuza, cu intentia de a plati o amenda primita de firma sefului sau de partid.

Dupa doar cateva ore de la momentul in care Guvernul Citu a adoptat hotararile privind numirea mai multor prefecti, printre care si cel al judetul Braila, Nicusor Ciocan a vrut sa plateasca firmei „Real Consulting” o amenda primita pentru faptul ca nu intretine curatenia pe un teren de pe strada Danubiului, mai exact pe locul unde, cu multi ani in urma, functiona „Piata de rusi”.

Despre amenda de 2.500 de lei a scris pe larg Ziarul Obiectiv, in contextul in care „Real Consulting” este administrata de Catalin Stancu, presedintele Organizatiei Judetene USR, recent instalat la conducerea Autoritatii pentru Administrarea Activelor Statului.

Ciocan a vrut sa plateasca jumatate din valoarea amenzii primite de firma sefului sau de partid, insa functionarii i-au atras atentia ca termenul legal de 15 zile a fost depasit. Se pare ca amenda pentru terenul acoperit de gunoaie a ramas neachitata, in ciuda faptului ca Nicusor Ciocan si-ar fi prezentat destul de stringent functia pe care o detinea de doar cateva ore.

Pe 3 februarie, cu o luna inainte de numirea oficiala si de incercarea de a fi platita amenda, Stancu anunta public ca va propune nominalizarea lui Nicusor Ciocan pentru functia de prefect, in contextul in care USR a obtinut fotoliul de prefect in cadrul negocierilor din coalitia guvernamentala, in detrimentul PNL.

Fostul parc de pe Danubiului are trei proprietari, printre care si firma lui Catalin Stancu, presedintele USR Braila.

Comentarii