stiri Braila – debraila.ro

Exclusiv | “Buric” a ajuns in spatele gratiilor… dupa 16 ani. A fost prins intr-un restaurant! | Veteran al lumii interlope, Costica Buricea era URMARIT INTERNATIONAL pentru un conflict unic: in 2006, gruparile Buricea si Catali s-au batut in interiorul Tribunalului Braila

Potrivit informatiilor obtinute in exclusivitate de DEBRAILA.ro, Costica Buricea (foto), zis „Buric” – fost lider al gruparii din cartierul Radu-Negru si veteran al lumii interope brailene, a ajuns in spatele gratiilor, unde va executa o pedeapsa de 4 ani si 1 luna de inchisoare. 

La sfarsitul saptamanii trecute, „Buric”, in varsta de 48 de ani, a fost gasit de politisti intr-un restaurant din municipiul Braila, fiind saltat si escortat la Penitenciarul de Maxima Siguranta Galati.

Barbatul era urmarit la nivel national si international, fiind condamnat pentru ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice. Mai exact, este vorba despre fapte savarsite in urma cu aproape 16 ani. 

Pe 15 decembrie 2006, holurile Palatului Justitiei au fost scena unei incaierari intre gruparile „Buricea” si „Catali”, un incident fara precedent in justitia braileana. Atunci, zeci de persoane au participat la violente, atacandu-se reciproc si fugarindu-se prin cladirea unde functioneaza Tribunalul si Judecatoria, inclusiv in salile de judecata. Totodata, un barbat a fost injunghiat.

Zece indivizi din cele doua grupari, printre care si Costel Buricea, au fost condamnati pentru ce s-a intamplat in Palatul Justitiei, primind pedepse intre 2 ani si 9 ani si 6 luni de inchisoare. Pedepsele au ramas definitive, dupa mai bine de sase ani de la incidentul violent, respectiv la sfarsitul anului 2013.

Totusi, timp de mai multi ani, Costel Buricea s-a aflat in Spania, unde a ispasit o pedeapsa pentru omor, urmand ca abia acum sa execute si pedeapsa primita in Romania.

Termenul de prescriptie al executarii pedepsei de 4 ani si 1 luna de inchisoare expira pe 11 iulie 2023.

Comentarii