stiri Braila – debraila.ro

Exclusiv | Asistentul ARESTAT pentru agresarea sexuală a unei minore: tată a două fetițe | DE CE a ajuns în spatele gratiilor după o lună și jumătate de la reclamație

Pe 23 iunie, după aproape o lună și trei săptămâni de la momentul în care o adolescentă a sesizat Poliția cu privire la faptul că ar fi fost agresată sexual de un asistent medical, chiar în spital, individul a ajuns în spatele gratiilor.

Cazul a fost semnalat oamenilor legii pe 4 mai, atunci când o fată de 15 ani, originară din orașul Însurăței, a povestit că, în timpul unei proceduri medicale, asistentul, în vârstă de 36 de ani, ar fi atins-o într-un mod total nepotrivit și ar fi încercat să o sărute cu forța.

La acel moment, anchetatorii aveau doar declarațiile celor doi – victima și presupusul agresor, care, de altfel, nu a recunoscut acuzațiile, iar o eventuală propunere de arestare preventivă ar fi fost, cel mai probabil, respinsă de un judecător. Astfel, între timp, la dosar au fost adunate mai multe probe, de diverse tipuri, potrivit unor surse judiciare.

Cu un probatoriu solid, polițiștii de la Biroul de Investigații Criminale l-au reținut pe asistentul medical pentru 24 de ore, iar apoi Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila l-a prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

Asistent specialist și tată de fete

Astfel, pe 23 iunie, cu dovezile pe masă, judecătorul de drepturi și libertăți de la Judecătoria Brăila l-a trimis în spatele gratiilor pentru 30 de zile pe Aurelian-Cristian Bardaș, asistent-medical specialist la Secția Recuperare Medicală a Spitalului Județean.

„Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila. (…) Dispune arestarea preventivă, începând cu data de 23.06.2023, până la data de 22.07.2023, inclusiv, a inculpatului BARDAŞ AURELIAN-CRISTIAN, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de agresiune sexuală. (…) Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului”, se arată în soluția pe scurt a Judecătoriei Brăila.

Bardaș este asistent medical specialist fizio-kinetoterapie și lucrează de mai bine de 10 ani la spital. Este căsătorit și are două fetițe minore.

Oamenii legii îl acuză pe asistentul medical că, pe 3 mai, în timp ce se afla la locul de muncă, la Secția de Recuperare din Corpul B (n.r. Spitalul 3) al Spitalului Județean, a pipăit și a încercat să o sărute cu forța pe fața de 15 ani. Minora, care suferă de o afecțiune la coloana vertebrală, venise la spital pentru o ședință de recuperare.

De altfel, lui Bardaș, care riscă închisoare de la 3 la 10 ani, i s-au reținut circumstanțe agravante cu privire la infracțiunea de agresiune sexuală, respectiv faptul că victima e minoră și se afla în îngrijirea și tratamentul său la momentul săvârșirii faptei.

Comentarii