stiri Braila – debraila.ro

Exclusiv | ALERTA la Sutesti: 50 de persoane, in IZOLARE la domiciliu | Au muncit intr-o localitate carantinata din judetul Buzau

50 de persoane din comuna Sutesti se afla in izolare la domiciliu, potrivit informatiilor obtinute in exclusivitate de DEBRAILA.ro. Este vorba despre 18 familii ai caror membri au muncit ca zilieri in judetul Buzau.

Mai exact, brailenii au cules si sortat usturoi in localitatea buzoiana Ramnicelu, care, incepand de sambata, a intrat in carantina. Acolo, masura drastica a fost luata dupa ce contactii a sapte persoane infectate cu noul coronavirus au refuzat sa fie testati si sa respecte izolarea la domiciliu.

Persoanele care au muncit in Ramnicelu au fost identificate de Primaria Sutesti, care a transmis datele Institutiei Prefectului si Directiei de Sanatate Publica. Mai mult decat atat, primarul Constantin Codreanu a luat legatura cu toate cele 18 familii, pentru a le identifica nevoile din perioada izolarii.

Sunt oameni linistiti si respecta izolarea. Ei au muncit pana acum doua zile, pana sa fie carantinata localitatea din Buzau. Maine am convocat Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta, sa vedem ce masuri luam, cu ce putem sa ii ajutam, in functie si de ce ne spun autoritatile de la Braila. Am luat legatura cu domnul prefect si am transmis situatia, cu datele fiecarei persoane”, a declarat Codreanu pentru DEBRAILA.ro.

Se pare ca brailenii intrati in autoizolare nu prezinta simptome specifice COVID-19.

Prefectura Buzau a anuntat ca a luat decizia carantinarii localitatii Ramnicelu, aflata la aproximativ 30 km de Sutesti, intrucat „a lipsit orice forma de cooperare a populatiei din acest sat”.

„Avand in vedere imposibilitatea de a derula orice forma de ancheta epidemiologica in zonă, precum si intersectarea permanenta a tuturor membrilor comunitatii, DSP a apreciat riscul epidemiologic de gravitate maxima, motiv pentru care a propus instituirea masurii de carantina pentru satul Ramnicelu, incepand cu data de 9 mai”, a transmis sursa citata.

Comentarii