stiri Braila – debraila.ro

Exclusiv | A fost PRINS, in sfarsit, braileanul care a socat Anglia | Surse: Barbatul a stat „ascuns” in zona Faurei, sub nasul politistilor, de la sfarsitul lui 2019 | Hornea a batut fara mila trei femei – VIDEO

Braileanul Sandel Hornea, autorul unui atac de o brutalitate greu de descris in cuvinte, care s-a petrecut, in dimineata zilei de 2 septembrie 2019, in orasul Luton din sud-estul Marii Britanii, a ajuns in spatele gratiilor.

Potrivit informatiilor obtinute in exclusivitate de DEBRAILA.ro, individul, in varsta de 36 de ani, care era urmarit la nivel national si international, a fost prins de politistii braileni, la sfarsitul saptamanii trecute, in municipiul Galati. 

De mentionat este faptul ca Hornea, originar din comuna Ciresu, a ajuns pe mana oamenilor legii la mai bine de un an de cand a fugit din Anglia si a ajuns in Romania. In tot acest timp, barbatul a stat ascuns in zona orasul Faurei, fiind vazut chiar in locuri publice, au mentionat surse judiciare pentru DEBRAILA.ro. 

Sandel Hornea a fost retinut, iar apoi a fost prezentat Curtii de Apel Galati, care l-a trimis in arest preventiv pentru 30 de zile. Acesta si-a dat acordul in fata instantei pentru a fi predat autoritatilor judiciare din Marea Britanie, unde va fi judecat. 

Braileanul care a socat Anglia

 Pe 2 septembrie 2019, barbatul, care s-a deghizat in curier, a dat buzna intr-o casa din Luton pentru a o jefui, lovind fara mila trei femei, printre care si o adolescenta.

Cazul a oripilat opinia publica din Regatul Unit, aducand in prim-plan, din nou, stereotipurile legate de romanii aflati in afara granitelor.

Camerele de supraveghere din locuinta au suprins atacul de o violenta rara: barbatul s-a napustit cu furie asupra celor trei victime – mama, sora si fiica unui chinez stabilit in Marea Britanie.

Individul a lovit-o pe batrana in zona capului, iar femeia a lesinat. Apoi, atacatorul s-a napustit fara mila asupra fetei de 14 ani si a matusii sale, care coborase in graba de la etaj, auzind tipetele. Dupa ploaia de pumni, victimele inconstiente sunt tarate in bucatarie.

Hornea, eliberat in baza Legii recursului compensatoriu

Sandel Hornea este recidivist. In martie 2018, Judecatoria Braila l-a eliberat conditionat din Penitenciarul Braila, beneficiind de prevederile controversatei legi a recursului compensatoriu. 

La sfarsitul anului 2007, o instanta din Italia a emis pe numele individului un mandat european de arestare pentru savarsirea a cinci infractiuni de exploatare sexuala a copiilor si pornografie infantila. Mai exact, Hornea a fortat trei fete, printre care si o minora, sa se prostitueze in localitatea Mogliano Veneto din provincia Treviso.

La scurt timp, in ianuarie 2008, politistii braileni l-au retinut.

Comentarii