stiri Braila – debraila.ro

Exclusiv | 3 luni cu suspendare pentru 11 grame de cannabis. Judecătorul vorbește despre „amploarea fenomenului drogurilor în rândul populației brăilene”: „O pedeapsă cu amenda nu şi-ar găsi eficacitatea”

La sfârșitul săptămânii trecute, un tânăr brăilean a fost condamnat la 3 luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de procurare și deținere de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept. Sentința a fost pronunțată de Tribunalul Brăila.

Mai exact, potrivit informațiilor obținute în exclusivitate de DEBRAILA.ro, individul, care se afla într-un tren, a fost legitimat de polițiștii de la „Transporturi”. Oamenii legii au găsit asupra sa un borcan cu 10,92 grame de canabis și un grinder.

Atât în fața anchetatorilor, cât și în fața instanței, inculpatul a recunoscut faptul că drogurile erau pentru consum propriu.

Potrivit legislației penale, infracțiunea pentru care tânărul a fost trimis în judecată se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, însă judecătorul a refuzat să aplice pedeapsa amenzii.

Magistratul a argumentat inclusiv cu faptul că fenomenul drogurilor a luat amploare, în ultimul timp, la nivelul județului Brăila.

„Instanța apreciază că pedeapsa cu închisoarea aplicată inculpatului pentru fapta dedusă judecăţii, este necesară şi utilă în scopul educării acestuia și prevenirii savârşirii altor infracțiuni, având în vedere totodată şi amploarea fenomenului infracţional de acest gen în ultimul timp în rândul populaţiei brăilene, astfel că o pedeapsă cu amenda nu şi-ar găsi eficacitatea în aceste condiţii”, a notat judecătorul în motivarea obținută de DEBRAILA.ro.

Comentarii