stiri Braila – debraila.ro

Exclusiv | 2 ani și 6 luni pentru individul care și-a DESFIGURAT în bătaie fosta iubită și pe mama acesteia. TREI INFRACȚIUNI: a încălcat un ordin de protecție, a dat buzna în casă și le-a bătut cu pumnii și picioarele pe ambele femei

Pedeapsa de 2 ani și 6 luni cu executare pentru trei infracțiuni: încălcarea măsurilor dispuse prin ordin de protecție, violarea de domiciliu și loviri sau alte violențe. Este sentința în cazul lui George Florin Oprea (foto), un individ care, la sfârșitul anul trecut, și-a desfigurat în bătaie fosta iubita și pe mama acesteia.

Agresiunea a avut loc în comuna Romanu, pe 18 noiembrie, în jurul orei 14:30, atunci când bărbatul de 32 de ani a intrat în gospodărie și s-a îndreptat spre o magazie în care se afla fosta sa soacră. După ce a lovit-o pe femeia de 56 de ani cu pumnii în cap, acesta a pătruns în casă, unde a găsit-o pe mama fetiței lui și a lovit-o cu pumnii si picioarele în zona capului și toracelui.

Ambele femei au fost transportate cu ambulanța la spital, rămânând internate.

Pe numele lui Oprea fusese dispusă de instanță, chiar pe 10 noiembrie, printr-un ordin de protecție, interdicția de a păstra o distanță de 200 de metri față de fosta concubina și casa acesteia. Astfel, prin faptele sale, individul a nesocotit hotărârea judecătorului. 

Polițiștii l-au prins pe George Florin Oprea și l-au dus la audieri, pentru ca apoi, în noaptea de 18 spre 19 noiembrie, să îl rețină pentru 24 de ore. Ulterior, individul a fost prezentat Judecătoriei Brăila cu propunere de arestare preventivă, care a fost admisă.

Și astăzi se află în spatele gratiilor.

Motivarea Judecătoriei Brăila:

„Persoana inculpatului este caracterizată de o violenţă sporită”

În urmă cu o săptămână, Judecătoria Brăila l-a condamnat pe individ la 2 ani și 6 luni de închisoare cu executare.

Mai exact, magistratul a aplicat o pedeapsă de 1 an pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea ordinului de protecție, o pedeapsă de 6 luni pentru săvârşirea infracţiunii de violarea de domiciliu și câte o pedeapsă de 1 an și 6 luni pentru cele două fapte de lovire sau alte violenţe (n.r. fosta concubină și mama acesteia).

După contopirea celor patru pedepse, George Florin Oprea va executa pedeapsa de 2 ani și 6 luni de închisoare: pedeapsa cea mai grea, respectiv 1 an și 6 luni, la care se va adăuga o treime din suma celorlalte, respectiv 1 an.

„Pentru prevenirea săvârşirii de noi infracțiuni de către inculpat şi formarea unei atitudini corecte a acestuia faţă de ordinea de drept şi regulile de conviețuire socială, este necesară stabilirea pedepsei închisorii. (…) Raportat la persoana inculpatului, care este caracterizată de o violenţă sporită, având în vedere faptele de loviri sau alte violenţe comise, dar mai ales consecințele acestor fapte, modalitatea de executare a suspendării pedepsei nu poate atinge unul dintre scopurile pedepsei, respectiv faptul că inculpatul nu va mai comite infracțiuni. (…) Inculpatul a mai fost anterior atenționat cu privire la conduita sa, fiindu-i interzis printr-un ordin de protecție, să se apropie de persoana vătămată. Cu alte cuvinte, deşi inculpatului i-a fost interzis să se apropie atât de locuința persoanelor vătămate, acesta s-a decis să se deplaseze către fosta sa concubină, intrând chiar în casa unde locuia şi exercitând acte de violenţă. Prin urmare, instanţa nu poate decât să constate că ordinul de protecție nu a putut să-și atingă scopurile și să protejeze victimele violențelor, inculpatul manifestând dezinteres total atât față de normele juridice, cât și față de hotărârile judecătoreşti pronunțate împotriva sa”, a subliniat judecătorul de la Judecătoria Brăila în motivarea sentinței.

Comentarii