stiri Braila – debraila.ro

Exclusiv | 2 ani și 4 luni pentru un brăilean care s-a urcat BEAT la volan și A OMORÂT un tânăr | Judecător: „Victima s-a angajat în mod imprudent în traversarea străzii în fugă, pe timp de noapte, fără a se asigura”

Judecătoria Brăila l-a condamnat, miercuri, la 2 ani și 4 luni de închisoare cu executare pe un brăilean care s-a urcat la volan în stare de ebrietate și a ucis un tânăr de 26 de ani. Accidentul a avut loc în urmă cu patru ani, mai exact pe 21 septembrie 2019, în jurul orei 02:00, pe Șoseaua Râmnicu-Sărat, în dreptul Jumbo.

Potrivit oamenilor legii, șoferul consumase băuturi alcoolice, având la momentul producerii accidentului o valoare de peste 0,80g/l alcool pur în sânge, respectiv 2, 24g ‰ alcool pur în sânge. Acesta conducea cu o viteză de 60 km/h.

„Instanţa reţine că victima s-a angajat în mod imprudent în traversarea străzii în fugă, pe timp de noapte, fără a se asigura”, a notat judecătorul care a pronunțat sentința.

Astfel, șoferul a fost condamnat la 2 ani de închisoare pentru ucidere din culpă și la 1 an de închisoare pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. După contopire, a rămas pedeapsa de 2 ani și 4 luni.

Totodată, judecătorul a subliniat faptul că a dispus executarea pedepsei în spatele gratiilor „având în vedere faptul că inculpatul nu şi-a exprimat consimţământul de prestare a unui număr de zile în folosul comunităţii’.

Comentarii