stiri Braila – debraila.ro

Exclusiv | 1 an cu SUSPENDARE pentru un traficant de droguri din Brăila: A DENUNȚAT alți traficanți după ce a fost prins! | La flagrant, individul fugise de oamenii legii: a intrat cu mașina pe trotuar ca să scape de DIICOT

Înainte de Crăciun, mai exact pe 22 decembrie, Tribunalul Brăila l-a condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare pe un individ trimis în judecată pentru trafic de droguri de risc, în formă continuată. Potrivit informațiilor obținute în exclusivitate de DEBRAILA.ro, în timpul anchetei, acesta a efectuat un denunț la DIICOT Brăila pentru a beneficia, în instanță, de reducerea la jumătate a limitelor pedepsei prevăzute de lege.

Bărbatul a fost acuzat de procurorii antimafia că, în mod repetat, pe parcursul anului 2021, „a procurat, deținut și vândut diferite cantități de cannabis” – mai exact 1.000 de grame de cannabis și minim 34 de tranzacții.

Surprins în flagrant, pe 8 noiembrie 2021, la scurt timp după ce vânduse droguri – în parcarea „Penny” de pe Șoseaua Buzăului – chiar unui investigator sub acoperire și unui colaborator al anchetatorilor, individul a depășit cu mașina blocajul format de autospecialele SCCO, intrând pe trotuar și continuându-și deplasarea în viteză pe Șoseaua Buzăului.

Cu polițiștii de la Combaterea Criminalității Organizate pe urme, șoferul-traficant a intrat pe străzile Sebeșului și Comunarzi, iar apoi pe Șoseaua de Centură – unde a și aruncat pe geam o pungă cu muguri de cannabis – pentru ca, în cele din urmă, oamenii legii să reușească blocarea mașinii pe Șoseaua Râmnicu-Sărat.

Reținut pentru 24 de ore – imediat după flagrant, acesta a fost plasat de instanță sub control judiciar.

La percheziția domiciliară, procurorii DIICOT au găsit consemnări scrise cu privire la drogurile vândute, cantitățile și sumele de bani încasate de la diferiți clienți. Mai mult decât atât, inculpatul a recunoscut comiterea infracțiunii, arătând că distribuia cannabisul contra sumei de 50 lei gramul/doză.

Totuși, pentru a beneficia de o pedeapsă mai blândă prin reducerea la jumătate a limitelor pedepsei, individul a procedat la denunțarea altor traficanți de droguri în timpul efectuării urmăririi penale. În același timp, instanţa a admis cererea cu privire la procedura simplificată, iar la aplicarea pedepsei a avut în vedere încă o reducere a limitelor acesteia, cu o treime.

Pe lângă pedeapsa de 1 an de închisoare cu suspendare, traficantul a fost obligat de judecător să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare.

Comentarii