stiri Braila – debraila.ro

Escrocii fac prapad in randul varstnicilor din Braila | Trei batrane au fost lasate fara economii, pacalite sa imprumute bani unor persoane care aveau doar valuta

Trei brailence, cu varste cuprinse intre 70 si 86 de ani, au fost lasate fara ultimii bani din casa, dupa ce au cazut in plasa unor escroci care au profitat de naivitatea lor. Paguba se ridica la 11.300 de lei.

Astfel, sambata, 19 august, o femeie de 86 de ani a sesizat politistii cu privire la faptul ca trei persoane necunoscute au inselat-o cu 700 de lei, iar unei alte femei de 84 de ani, care locuieste impreuna cu reclamanta, i-au sustras suma de 10.200 de lei.

Din primele verificari se pare ca escrocii au abordat-o pe batrana pe strada si au convins-o sa o insoteasca la domiciliu pentru a-i imprumuta, pentru cateva ore, cu 700 de lei, sub pretextul ca nu au unde sa schimbe in lei valuta pe care o aveau asupra lor. De buna-credinta, femeia le-a dat suma solicitata, primind de la necunoscuti, drept garantie, mai multe bijuterii despre care au pretins ca sunt din aur, precum si doua bancnote straine.

Mai mult decat atat, prin aceeasi metoda, escrocii au convins-o si pe cealalta octogenara sa le dea suma de 700 lei, dupa care, profitand de un moment de neatentie, i-au sustras din sifonier plicul in care pusese bijuteriile primite drept garantie, si in care se mai afla suma de 9.500 de lei.

Scenariul a fost aproape identic si in cazul unei alte brailence, in varsta de 70 de ani. Tot sambata, femeia a ramas fara 400 de lei, suma pe care a fost convinsa ca o imprumuta, pentru scurt timp, unor persoane care au abordat-o pe strada si de la care a primit drept garantie tot cateva bijuterii dintr-un metal galben fara valoare, precum si o bancnota de un dolar american.

Politistii efectueaza cercetari pentru identificarea escrocilor, atragand atentia asupra faptului ca persoanele varstnice sunt tinta preferata a infractorilor.

Comentarii