stiri Braila – debraila.ro

După ce A CRITICAT continuu reabilitarea Stadionului Progresul, PNL vrea acum să-l reboteze | Primarul: „E penibil! După ce ați criticat și n-ați votat, acum veniți… Hop, să-i tăiem buricul și să-i dăm un nume. Atât ați putut!”

Moment penibil în cea mai recentă ședință a Consiliului Local Municipal: primarul Marian Dragomir a dezvăluit faptul că liberalii au depus un proiect de hotărâre privind schimbarea denumirii Stadionului „Progresul”, în contextul în care aceștia au criticat intens reabilitarea stadionului din cartierul Vidin.

Discuția a plecat de la o întrebare a social-democratului Alexandru Jantea Crican, viceprimarul Brăilei, adresată consilierului municipal Alexandru Drogeanu (PNL), care, într-o ședință precedentă, afirmase că va veni cu un proiect de hotărâre din partea liberalilor.

Atunci, tot Jantea le reproșase aleșilor PNL că până în prezent nu au inițiat niciun proiect, ci doar au criticat proiectele administrației Dragomir, liberalul Petrică Popa precizând ironic că au fost „timizi”

„Ați reușit să elaborați acel proiect care va revoluționa viețile brăilenilor? (…) Sedința trecută ați spus că veți aduce în discuție în cadrul CLM Brăila un proiect de hotărâre. Întrucât trei ani de zile ați fost timizi și n-ați reușit să aduceți niciun fel de contribuție orașului, ați spus că acum veți aduce. Vreau și eu să știu dacă ați reușit”, a punctat viceprimarul.

Imediat după acest moment, consilierul municipal Popa Petrică, liderul grupului PNL, i-a cerut insistent colegului său Alexandru Drogeanu (foto jos) să nu răspundă.

„Nu răspunzi! Nu, nu!”, i-a transmis Popa lui Drogeanu.

„Eu l-am întrebat pe domnul consilier Drogeanu cu privire la posibilitatea de a nu mai fi timid după trei ani de zile, de a elabora un proiect pentru a-l înainta CLM”, a continuat viceprimarul.

Totuși, în cele din urmă, Drogeanu a intervenit în discuție, spre iritarea vizibilă a lui Petrică Popa.

Primarul: „Noi îl construim, dumneavoastră îl botezați. La gard îi dăm numele dumneavoastră!”

„La momentul respectiv, că nu o să venim acum, într-o săptămână, cum doriți dumneavoastră, o să venim într-adevăr cu un proiect, dar nu imediat. Nu am spus că o să venim imediat. Vreau să vă răspund că să nu spuneți că m-au acoperit alții pe mine. E liber!”, a răspuns, în cele din urmă, și Drogeanu.

După acest schimb de replici, primarul Marian Dragomir a făcut public faptul că mult discutatul proiect inițiat de PNL-istul Drogeanu a fost deja depus și se referă la „rebotezarea” Stadionului „Progresul”, aflat în plin proces de reabilitare.

Astfel, consilierul Alexandru Drogeanu, cel care a criticat de nenumărate ori modul în care Primăria modernizează stadionul, venind cu acuzațîi hilare, demontate chiar de către Federația Română de Fotbal, își dorește acum să fie alesul local care să schimbe numele stadionului.

„Este trist! Au depus proiect privind atribuirea numelui unui fotbalist stadionului „Progresul”. Doi ani de zile, domnul Drogeanu a spus că nu se întâmplă nimic la stadion, apoi a criticat orice, că nu se face, că gardul, iarăși a revenit la gard. Vă aduceți aminte, am adus și de la Federația Română de Fotbal adresă scrisă că totul este în regulă și dânsul tot n-a crezut. (…) E penibil, domnule consilier! După ce ani de zile ați criticat acest stadion, n-ați votat bugetul, că e nevoie de bani că să se facă, acum veniți când vedeți că au terminat de reabilitat sala de sport, vestiarele, toaletele, acum lucrează la pregătirea de montaj a scaunelor, hop și dumneavoastră, să-i tăiem buricul și să-i dăm un nume. Atât ați putut, domnule consilier, să-l botezați! Noi îl construim, dumneavoastră îl botezați. La gard îi dăm numele dumneavoastră!”, a declarat primarul Dragomir, moment în care disputa pe tema proiectului de hotărâre inițiat de PNL s-a încheiat.

Comentarii