stiri Braila – debraila.ro

Drum expres intre Braila si Buzau | ANUNTUL Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere

Cele doua municipii vor fi conectate printr-un drum expres, potrivit Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), care a anuntat ca a fost depusa, la mijlocul lunii trecute, aplicatia de finantare pentru proiectul „Elaborare studiu de fezabilitate si proiect tehnic de executie pentru drum expres Buzau-Braila”. Finantarea nerambursabila este alocata prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020.

CNAIR isi propune, in prima etapa, realizarea studiului de fezabilitate, proiectului tehnic de executie, dar si a documentatiei de atribuire a contractului de executie lucrari.

Valoarea totala a proiectului este de 29.321.806,36 lei.

In Masterplanul General de Transport, drumul expres Buzau-Braila-Galati este compus din sectoarele Buzau-Braila si Braila-Galati. Executia lucrarilor la primul sector ar urma sa se desfasoare in perioada 2022-2024.

Cel de-al doilea sector (n.r. Braila-Galati) face parte din aliniamentul altui drum expres, respectiv Focsani-Galati-Giurgiulesti, cu perioada de implementare estimata intre anii 2021 – 2023.

In Romania nu exista inca nici un drum expres, insa conform normativelor stabilite de autoritatile in domeniu drumurile expres, in teorie, nu sunt cu mult diferite fata de autostrazi. Cele mai mari diferente le reprezinta lipsa benzii de siguranta si viteza maxima la campie (120km/h), in rest vorbim de un drum cu cate cel putin doua benzi pe sens, care ocoleste localitatile si nu se intalneste la nivel cu alta cale de transport.

Foto: drum expres in Polonia

Comentarii