stiri Braila – debraila.ro

Drapelul BATJOCORIT la Braila? | Primaria invata copiii sa CALCE IN PICIOARE tricolorul, sustin liberalii | Primarul: „Cei mici s-au bucurat si s-au simtit romani! Hai sa fim seriosi”

Una dintre activitatile organizate de Primarie cu ocazia Zilei Nationale, in cadrul carei mai multi copii de la gradinitele brailene au desenat pe un tricolor intins pe asfalt, a starnit comentarii dure din partea unor alesi liberali. Momentul ar fi fost unul de batjocorire a drapelului, consilierii judeteni Ovidiu Nechita si Danut Lungu acuzand Municipalitatea ca ii invata pe cei mici sa calce tricolorul in picioare.

„Organizarea PSD. De mici sunt invatati sa calce drapelul tarii in picioare. Cu siguranta, Ecaterina Teodoroiu s-ar intoarce in mormant daca ar putea vedea ce se intampla in spatele ei”, a precizat Nechita pe o retea de socializare.

Lungu s-a aratat dezamagit de parintii, bunicii si profesorii copiilor care au participat la activitatea de 1 decembrie, pentru ca „nu au realizat ce ofensa aduc Drapelului tarii”.

„Ce credeti ca-i in neregula la aceasta poza? Un tricolor anormal de mare intins pe asfalt pentru a scrie copii pe el. Nu copii sunt vinovati ci acea administratie care nu intelege ce semnifica Drapelul Tarii. Nu stim sa ne invatam copii ce inseamna drapelul tarii, ce inseamna dragostea de tara, dar in ziua de 1 Decembrie toata tara-i cuprinsa de-o… epidemie de patriotism. Acum ma intelegeti cand spuneam ca suntem o natie de idioti care nu stie ce inseamna iubirea de tara?”, a mentionat liberalul Danut Lungu, tot pe o retea de socializare.

Contactat telefonic pentru a exprima un punct de vedere cu privire la cele prezentate de liberali, primarul Marian Dragomir i-a numit „Gica-contra” pe cei din Opozitie, explicand ca un eveniment similar a avut loc si anul trecut.

„Intotdeauna cei de la PNL comenteaza cand altii fac ceva. M-am obisnuit ca in ultima perioada cei de la PNL sa fie „Gica-contra” la orice actiune frumoasa din municipiu, indiferent de cine o organizeaza. Nu stiu daca asocierera copiilor cu drapelul i-a deranjat atat de mult sau faptul ca cei mici s-au bucurat pentru cateva minute si s-au simtit romani. Hai sa fim seriosi! Ce batjocorire? Mesajele scrise de copii sunt „Romania, te iubesc!”, „La multi ani, Braila!”, „La multi ani, Romania!”. Noi pastram drapelul la Primarie, la Departamentul Cultura”, a declarat edilul.

Comentarii