stiri Braila – debraila.ro

Dragomir, ANUNT despre dezvoltarea statiunii Lacu-Sarat: „Subiectul este INCHIS. Eu mi-am dorit foarte mult si imi pare foarte rau. Chiscaniul nu si-a dorit asocierea”

Primarul Marian Dragomir nu mai da nicio sansa asocierii pentru dezvoltarea statiunii Lacu-Sarat, dupa ce Consiliul Local Chiscani, comuna pe teritoriul careia se afla statiunea, a refuzat, prin vot, de doua ori sa isi dea mana cu Municipiul si Judetul. Edilul spune ca si-a dorit „foarte mult” ca asocierea sa se realizeze si ca niciodata Primaria Braila nu a vrut sa ia ceva cu forta de la Chiscani.

„Nu cred ca va mai fi posibil sa fie din nou pus pe ordinea de zi, la Chiscani, proiectul pentru asociere. Eu mi-am dorit foarte mult asocierea in vederea dezvoltarii unei zone. Noi respectam deciziile instantei si nu ne-am dorit niciodata sa luam ceva cu forta de la o alta unitate administrativ-teritoriala. Imi pare foarte rau ca dansii nu si-au dorit asocierea, ar fi reprezentat o dezvoltare a statiunii si cu banii Primariei Braila si ai Consiliului Judetean. Acum, le ramane in totalitate investitia. Ar fi fost benefic sa o facem impreuna, urmand ca roadele sa le culegem cu totii: ei, taxele si impozitele locale, noi de a beneficia de turismul din statiune. Subiectul este inchis, nu ne putem bloca pe statiune, cat timp ei nu isi doresc. Ramane sa demonstreze ca pot schimba la fata statiunea”, a afirmat Dragomir.

Totodata, primarul a anuntat ca cei 200.000 de lei alocati de municipalitate asocierii vor fi redirectionati catre o lucrare de investitii din municipiu, la rectificarea bugetara din iulie.

Comentarii