stiri Braila – debraila.ro

Draghincescu (PND): „Primarul Dragomir sa amenajeze parculete numai pentru caini in Gradina Mare si Monument. Abia apoi pot fi amendati proprietarii de caini care nu aduna fecalele”

Consilierul judetean Simona Draghincescu (PND) considera ca propretarii de caini nu pot fi, in conditiile date, amendati de Politia Locala pentru ca nu respecta curatenia, propunand primarul Marian Dragomir amenajarea unor parculete destinate patrupedelor in Gradina Mare si in Pacrul Monument, „asa cum sunt in multe orase din Romania”.

„De unde stim care sunt fecalele cainilor fara stapan si care sunt cele ale celor cu stapan? Sunt absolut convinsa ca in momentul in care nu vor mai fi caini pe strazi si stapanii cainilor de apartament vor avea cu totul alta atitudine si abia atunci Politia Locala va putea sa-i sanctioneze pecuniar pe acestia dar pana atunci … orice atitudine vor avea pot pierde in instanta. Sunt astfel de amenajari in multe orase din Romania, unde sa se adune brailenii proprietari de caini de apartament impreuna cu prietenii lor necuvantatori, sa socializeze. Parculetele sa fie folosite exclusiv de catre acestia. Este o investitie care nu necesita cine stie ce sume dar extrem de folositoare si cu siguranta va fi apreciata de proprietarii cainilor de apartament si nu numai de acestia. Este loc suficient si pentru acestia in cele doua locatii. In aceste conditii, cu astfel de zone amenajate pentru cainii cu stapan in cele doua parcuri, proprietarii de caini vor putea fi sanctionati contraventional in parcul Monument si Gradina Publica daca vor fi gasiti de Politia Locala lasadu-si patrupedele sa-si faca nevoile in alta parte din cele doua parcuri si nu vor aduna fecalele acestora asa cum se procedeaza in alte tari care nu au caini comunitari pe strazi. Ar fi un inceput!”, a spus Draghincescu.

Recent, braileanul Stoica Cristinel Popa, absolvent al Universitatii Stanford si masterand al Universitatii Harvard, a atras atentia, pe o retea de socializare, asupra problemei nerespectarii curateniei in locurile de promenada ale municipiului de catre cei care ies la plimbare impreuna cu animalele de companie, afirmand ca in Gradina Publica si in Parcul Monument, „zone care ar trebui sa aiba aer curat si natura”, se gasesc „fecale de catei la fiecare pas si la fiecare doi pasi”.

Comentarii