stiri Braila – debraila.ro

Draghincescu (PND): „Pentru cele 25 milioane de euro/an pe care Romania se pregateste sa le plateasca mostenitorilor Regelui Mihai nu se revolta nimeni?”

Consilierul judetean Simona Draghincescu (PND) considera ca Regele Mihai nu ar fi fost de acord cu proiectul de lege care reglementeaza statutul juridic al Casei Regale, aflat in dezbaterea Parlamentului si initiat de presedintii Camerei Deputatilor si Senatului, Liviu Dragnea si Calin Popescu-Tariceanu. Proiectul prevede, pe langa alte beneficii, un buget anual aprobat de Guvern pentru Casa Regala, in spatiul online fiind vehiculata suma de 25 milioane de euro, neconfirmata insa oficial.

„Vad ca sunt unii care rezista si se revolta. Este ok! Pentru cele 25 de milioane de euro pe care Romania se pregateste, prin votul unanimitatii din Parlament, sa le plateasca anual mostenitorilor Regelui Mihai, nu se revolta si nu mai rezista nimeni? 25 milioane de euro/an! Au asteptat sa moara Regele Mihai sa poata pune la cale aceasta nevolnicie impotriva poporului roman. Niciodata Regele Mihai nu ar fi fost de acord cu asa ceva, dovada este faptul ca nu a cerut asa ceva cat a fost in viata. Dumnezeu sa-l odihneasca!”, a precizat Draghincescu pe o retea de socializare.

PND-ista sustine ca, „pana prin 1996”, a fost monarhista, renuntand la a mai sustine regalitatea in momentul in care „si-a pus Securitatea o Margareta la butoniera”, facand referire, cel mai probabil, la casatoria Principesei Margareta cu Radu Duda: „Cand vad cat de „scumpa” a devenit monarhia asta securistica incepe sa mi se faca sila. Oare celor  care au facut asemenea solicitari si astfel discutii cand Regele era pe moarte celor nu le era oare rusine?”

Comentarii