stiri Braila – debraila.ro

Draghincescu (PND) n-are incredere in administratia Dragomir: taurul din fonta nu va fi pus intr-un loc vizibil | „Pentru ca reprezinta munca mea…”

Consilierul judetean Simona Draghincescu (PND), cea care s-a luptat ani de zile pentru ca statuia taurului de pe fostul abator sa fie scoasa din depozitul in care se afla si amplasata intr-o locatie din municipiu, nu are incredere in administratia Dragomir cand vine vorba de locul unde va trona taurul de aproape 2 tone.

Recent, Consiliul Local Municipal, care a primit donatie statuia de la Asociatia „Club Rotary”, a stabilit o comisie formata din trei consilieri municipali, care va stabili cel mai potrivit amplasament. Atunci, primarul Marian Dragomir a precizat ca Municipalitatea va restaura statuia, iar „amplasarea se va face acolo unde se va propune”.

Din comisie fac parte doi dintre colegii de partid ai Simonei Draghincescu, respectiv Bogdan Botea si Traian Adrian, alaturi de liberalul Petrica Popa.

„E ideea amplasarii in sensul giratoriu de la Carrefour, dar pentru ca taurul de fonta reprezinta munca mea si, in realitate, este ideea mea va fi pus undeva unde nu trebuie sa-l vada prea multi. O sa vedeti! (…) Multumesc tuturor celor care au fost alaturi de mine in cei 18 ani in care am incercat si m-am straduit de una singura sa redau brailenilor ceva ce era al lor, care m-au sprijinit si au crezut in buna mea credinta!”, a mentionat PND-ista.

Sculptura realizata in anul 1907, in Austria, este o copie a unei celebre lucrari semnate de Isidore Bonheur si aflata in Parcul „Georges Brassens” din Paris.

Comentarii