stiri Braila – debraila.ro

Draghincescu (PND), membru ATOP: „Desi se cunoaste problema liniutelor de pe strazile Brailei este suspecta neimplicarea Politiei Rutiere”

Consilierul judetean Simona Draghincescu (PND), membru al Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica, sustine ca „impartirea politistilor de la Politia Rutiera in dispozitiv lasa de dorit”, vorbind despre o neimplicare „suspecta” a rutieristilor in sanctionarea soferilor care, noaptea, circula cu viteza excesiva pe strazile municipiului.

„Lipsa autoritatii isi spune cuvantul si in speta „raliurilor” din oras sau „liniutelor” cum mai sunt numite intrecerile de masini din oras. (…) Niciodata nu au prins pe nimeni desi toata Politia stie ce se intampla acolo. Interesant! Pe langa viteza si concursurile de masini mai este si deranjarea ordinii si linistii publice tot in aceste zone care are alta autoritate. Nu cred ca nu sunt persoane care reclama noaptea acest aspect la 112, dar … cand vin sa intervina (ptr ca eu cred ca se deplaseaza un echipaj la locul „faptei”) nu mai este nimeni. Nu vi se pare suspect cum afla „tinerii” ca va aparea in zona un echipaj de politie? Se intampla la fel ca atunci cand cetatenii reclama deranjarea linistii si ordinii publice si in alte zone, blocuri sau case, si cu 3-4 min inainte ca echipajul de Politie sa apara recalcitrantii dispar si tot cel care reclama este pasibil de amenda, tot cel deranjat cade pe locul doi. Exact asa este si cu „liniutele”. Pai… de aia n-are ursu’ coada, ca i-au mancat-o „sifonarii” adica baietii aia „buni” din sistem care dau informatii din interior dar si cei care raspund altor comenzi decat legea. In aceste conditii cei care ar vrea sa-si faca treaba (ptr ca sunt destui si din aceia) ce mai au de facut? Pana nu vom termina cu „fratia” asta dintre organele de forta ale statului (Politie, parchete, etc) si contravenienti (nu vreau sa zic si penali), legea va fi una pentru toti si toti vom fi egali in fata legii nu se va intampla nimic bun in tara asta. Daca justitie nu e, nimic nu e!”, a precizat Draghincescu pe o retea de socializare.

Si primarul Marian Dragomir a criticat Politia Rutiera pentru ce se intampla, la ore tarzii, pe strazi: „Este o problema reala! Mi se pare ca Politia nu da doi bani pe ce se intampla.”

Comentarii