stiri Braila – debraila.ro

Draghincescu (PND), lui Iordache (PND): „Sunt sotia unui angajat al cocinei, chirurgul Draghincescu. Ii aduc aminte ca cei care l-au tratat lucreaza si acum in cocina. Spitalul Judetean, un spital al Romaniei, cu bune si cu rele”

Consilierul judetean Simona Draghincescu (PND) a criticat, pe o retea de socializare, declaratiile colegului sau de partid, consilierul judetean Stefan Catalin Iordache, care a catalogat Spitalul Judetean de Urgenta ca fiind „o cocina”.

Draghincescu afirma ca nu crede „ca zecile de mii de braileni internati se trateaza intr-o „cocina” si mai mult decat atat sunt sau au fost salvati de la moarte de „porcari”, pentru ca asa se numesc cei care au grija sau lucreaza intr-o cocina”.

„Toti suntem mai mult sau mai putin multumiti ori nemultumiti de curatenia, profesionalismul sau modul in care sunt tratati pacientii de anumite cadre medicale, dar de aici si pana la a discredita, de dragul comentariilor, un intreg corp professional care, asa cum pot, salveaza vieti, este cale lunga. Mii de braileni sunt salvati si traiesc datorita profesionistilor care lucraza in asa zisa „cocina” a domnului Iordache, oficial Spitalul Judetean de Urgenta Braila, in care profeseaza si lucraza circa 2.200 de persoane care au grija de cei internati. Sunt desigur si nemultumiti, multi sau poate chiar foarte multi, motivat sau mai putin motivat dar, in marea lor majoritate, cei care lucreaza in „cocina”, incearca sa-si faca treaba, aceea de a ingriji bolnavii si de a salva vieti. Nu stiu ce nemultumiri are domnul Iordache fata de Spitalul Judetean, dar ii aduc aminte ca toti cei care l-au tratat si poate ca l-au si salvat, mai mult sau mai putin apropiati ai domniei sale, lucreaza si acum la Spitalul Judetean de Urgenta adica in „cocina” si in acest fel ii incadreaza si ii catalogheaza intr-un mod absolut nedrept, incorect si chiar jignitor. Cu totii avem nemultumiri si stim ca exista deficiente, dar acestea pot fi comunicate intr-un mod civilizat si corect”, a spus PND-ista.

Draghincescu a subliniat faptul ca declaratiile lui Iordache sunt facute „in nume personal” si nu pot fi asociate cu Partidul National Democrat: „Spitalul Judetean de Urgenta este un spital al Romaniei, cu bunele si cu relele acestuia, functioneaza ca un spital acreditat si avizat din punct de vedere al sanatatii publice, in care activitatile specifice, comportamentul personalului, aprovizionarea si curatenia pot fi mult mai bune si solicit public conducerii Spitalului Judetean sa se comporte ca atare. Draghincescu Simona, consilier judetean, presedinte PND Braila si sotia unui angajat al „cocinei” – dr. Draghincescu Mihai Florin, medic primar chirurg.”

Comentarii