stiri Braila – debraila.ro

Draghincescu (PND): „In Parlament, deputatii PNL Varga si Ionita au votat impotriva eliminarii taxei pe apa de ploaie, iar acum strang semnaturi la Braila pentru a sustine ce au respins la Bucuresti”

Consilierul judetean Simona Draghincescu, presedintele Organizatiei Judetene PND, a precizat, in contextul in care PNL a demarat o campanie de strangere de semnaturi pentru eliminarea taxei pe apa de ploaie din facturile brailenilor, ca parlamentarii liberali, deputatii Vasile Varga si Antoaneta Ionita, au votat, la inceputul acestui an, pentru respingerea unei initiative legislative care prevedea ca apa pluviala sa nu mai fie facturata persoanelor fizice si juridice de drept privat.

Initiativa legislativa a fost depusa la Parlament in octombrie 2015 de Alexandru Nazare, pe atunci deputat PNL de Braila, fiind semnata si de liberalul Catalin Boboc, la acea vreme senator si presedinte al Organizatiei Judetene PNL.

„Nu sunteti curiosi sa vedeti cum au votat la Bucuresti, in februarie 2017, deputatii Vasile Varga si Antoneta Ionita pentru aceasta propunere, respinfere sa adoptare? Eu am fost… Avand in vedere cat si cum trambiteaza acum PNL Braila aceasta propunere, cum merg ei din „casa-n casa”, cum se “caineaza” de grija brailenilor, cum “li se rupe” inima de mila acestora ca “asupritorii PSD-isti sug sangele poporului”, ai crede, pe buna dreptate, ca au luat cuvantul in Parlament, ca i-au facut arsice pe PSD-isti in plen, ca i-ar fi „mascarit” in fel si chip, civilizat desigur, de la tribuna Parlamentului, cerand dreptate pentru popor, ca s-au luptat ca niste “zmei paralei” pentru Braila si braileni si ca vor sa sustina adoptarea propunerii lui Nazare, nu sa sustina respingerea ei, dar… propunerea a a fost respinsa cu o majoritate zdrobitoare. Votul electronic: Pentru respingere, la nr. de ordine 139, deputatul Ionita Antoneta PNL – DA si la nr 278 deputatul Varga Vasile PNL – DA, adica cei doi deputati PNL de Braila au votat “pentru” respingerea, nu pentru adoptarea ptopunerii legislative prin care fostul deputat PNL Alexandru Nazare a propus Parlamentului ca apa de ploaie sa nu mai fie facturata romanilor”, a scris Draghincescu pe o retea de socializare.

PND-ista a mai adaugat faptul ca, in cazul celor doi parlamentari PNL, „Una-i politica la Braila, alta-i politica la Bucuresti!”: „La Braila insa situatia este “ezact” invers. PNL-istii semneaza pentru sustinerea unei propuneri legislative locale pentru scoaterea apei de ploaie, in timp ce la Bucuresti PNL a a votat impotriva legii prin care s-ar fi scos obligatoriu apa de ploaie din facturile oamenilor, adica la Bucuresti sunt contra, iar la Braila sunt pentru acelasi proiect. Era pe vremea lui Ceasca un banc „Una-i politica interna, alta-i politica externa” asa si acum. Unde este aici interesul cetatenilor?”

Comentarii