stiri Braila – debraila.ro

Draghincescu (PND) i-a cerut ministrului Transporturilor montarea de BARIERE la trecerea la nivel cu calea ferata din Lacu-Dulce

Consilierul judetean Simona Draghincescu (PND) a anuntat pe o retea de socializare faptul ca a depus, la sfarsitul saptamanii trecute, la Ministerul Transporturilor un memoriu prin care solicita montarea de bariere la trecerea la nivel cu calea ferata din cartierul Lacu-Dulce, care este doar semnalizata luminos si acustic.

PND-ista sustine ca astfel pot fi evitate pierderile de vieti omenesti, amintind tragicul accident din data de 16 martie, cand un sofer si sotia sa si-au pierdut viata, dupa ce masina in care se aflau a fost izbita de trenul Constanta-Galati.

„Chiar daca exista avertizor sonor si luminos, indisciplina rutiera a multor soferi, care incearca/au incercat sa treaca peste calea ferata cand este/era anuntat sonor si luminos ca urmeaza sa treaca un tren, a dus la multe accidente cu decese de-a lungul timpului.  Sunt surprinsa ca autoritatile publice locale si centrale nu s-au autosesizat fata de aceste accidente groaznice desi acestea au fost mediatizate la toate posturile de televiziune nationale dar nu au facut nimic sa le previna, pentru ca acesta este rolul autoritatilor publice: sa previna tot felul de accidete, sa apere viata cetatenilor si sa o faca mai buna. (…) Doi oameni au murit pentru ca autoritatile nu au inteles ca unii romani nu sunt inca pregatiti civic, moral si legal sa respecte astfel de semnalizari audio-video. Ne place sau nu ne place, aceasta este Romania anului 2018. (…) Nu pot sa cred ca nu veti intelege semnalul meu de alarma motiv pentru care sunt convinsa ca veti dispune montarea barierelor, dintr-o parte in alta a carosabilului, macar la Braila, asa incat sa salvati vietile unor iresponsabili fara noroc”, se arata in documentul semnat de Draghincescu.

Comentarii