stiri Braila – debraila.ro

Draghincescu (PND), dupa injunghierea celor doi americani: „Solicit DEMITEREA sefului Serviciului de Ordine Publica. Faceti ceva asa incat sa nu mai fim rusinea Romaniei!”

Consilierul judetean Simona Draghincescu (PND), care este si membru al Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica, considera ca seful Serviciului de Ordine Publica din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean, comisarul-sef Florin-Sergiu Dobrescu, ar trebui sa demisioneze, ca urmare a incidentului sangeros care a avut loc pe terasa „The Music Pub”, in noapteaa de sambata spre duminica, in urma caruia doi baschetbalisti americani au fost injunghiati.

Totodata, Draghincescu cere conducerii IPJ sa il demita pe Dobrescu, despre care nu crede ca va renunta la functie.

„In aceasta situatie critica, seful de la Ordine Publica ar trebui sa-si prezinte demisia, ceea ce nu cred ca se va intampla. In aceasta situatie, in calitate de membru ATOP (n.r. Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica), solicit demiterea sa si intreprinderea tuturor demersurilor legale astfel incat viata cetatenilor sa fie protejata. Cum am spus si in sedintele ATOP, situatia nu este nici pe departe roz bombon, asa cum este prezentata in statisticile publice, pentru ca intr-o statistica depinde foarte mult la ce te raportezi. Nu este bine ceea ce vedem la Braila!”, a precizat sursa citata.

PND-ista a mai transmis un mesaj Politiei, legat de masurile pe care ar trebui sa le intreprinda pentru ca „sa nu mai fim rusinea Romaniei”: „Cand se aude de Braila … parca se aude numai de cutitari, prostituate, batausi, violatori ori criminali. Eu cred ca nu sunt chiar asa Braila si brailenii!”

Potrivit legii, Serviciul de Ordine Publica are printre atributii „realizarea de studii cu privire la cauzele si conditiile care au determinat ori favorizat savarsirea de infractiuni, analizarea periodica a evolutiei fenomenului infractional si stabilirea de actiuni si masuri pentru prevenirea si combaterea acestora”.

Comentarii