stiri Braila – debraila.ro

Draghincescu (PND), despre PNL: „Intre 2004 si 2008, a siluit si a facut cadou Braila, bucata cu bucata. A facut praf orasul intreg prin retrocedari mai mult decat controversate”

Consilierul judetean Simona Draghincescu (PND) afirma, pe o retea de socializare, ca „este incredibil cat de jos a putut sa coboare PNL Braila nivelul discutiilor in spatiul public”, acuzandu-i pe liberali ca „au inscenat dosare penale, mint, jignesc, arunca in spatiul public tot felul de invective si minciuni la adresa celorlalti politicieni, filmeaza pe oricine, santajeaza pe cine pot si mai pot”. Comentariul PND-istei vine in urma zvonului lansat de PNL conform caruia presedintele Consiliului Judetean, social-democratul Francisk Iulian Chiriac, ar fi cumnatul interlopului brailean Dan Soare.

„Intr-o perioada scurta de timp, 2004-2008, PNL a siluit si a facut cadou Braila, bucata cu bucata, justificat dar mai ales nejustificat, unor persoane „interesate”. Au „fortat” legea la maxim si au nedreptatit o multime de persoane, adevaratii proprietari, singurii indreptatiti sa-si recupereze bunurile. Au primit bunurile doar intermediarii sau mandatarii nicidecum proprietarii… Au facut praf orasul intreg din 2004 pana in 2008 prin retrocedari mai mult decat controversate iar acum cand Braila incearca sa recupereze o parte din bunuri, legal, sar in sus ca arsi, proferand in spatiul public tot felul de aberatii, una mai josnica decat alta. Ce este mai trist este ca se gasesc unii care ii incurajeaza si cel mai trist ca unii ii si cred…”, sustine Draghincescu.

Comentariul Simonei Draghincescu face referire la cazul terenului de 1326 mp din spatele Muzeului de Istorie, pe care Primaria a intentionat sa il cumpere, desi, initial, a refuzat sa-si exprime dreptul de preemtiune. Intre timp, proprietarul terenului a incheiat o promisiune de vanzare cu interlopul Soare. Liberalii au blocat proiectul de cumparare a terenului, acuzandu-l pe primarul Dragomir ca a vrut sa faca o achizitie „in conditii tulburi”.

Comentarii