stiri Braila – debraila.ro

Draghincescu (PND), despre Piata Microhala: „Era mult mai bine daca modernizarea consta si in inchiderea pietei. Cea mai moderna piata ramane Piata Viziru”

Simona Draghincescu, consilier judetean PND si fost director al Directiei Administratiei Pietelor si Targurilor, a afirmat, intr-un comentariu postat pe o retea de socializare, ca modernizarea Pietei Microhala, inaugurata recent de primarul Marian Dragomir, „este un pas inainte daca ne comparam cu ceea ce a fost inainte”.

„Sa ne fereasca insa Dumnezeu ca SC APT SA Braila sa aiba probleme finaciare, insolventa sau faliment, pentru ca Primaria va ramane fara aceasta piata care este in patrimoniul privat al societatii. In alta ordine de idei, in opinia mea cred ca era mult mai bine daca modernizarea consta si in inchiderea pietei nu numai in modernizarea acoperisului si al pavimentului, asa incat comerciantii sa aiba toate conditiile atat vara cat si iarna: spatiu, lumina, caldura iarna si racoare vara, conditii civilizate atat ptr comercianti cat si pentru cumparatori. Cred totusi sa cea mai moderna piata ramane Piata Viziru unde iarna comerciantii si cumparatorii nu mai stau in frig, vant si zapada dar nici aceasta nu este cum ar trebui sa fie insa dintr-o centrala termica de cvartal neutilizata atat s-a putut realiza”, a precizat Draghincescu.

PND-ista a facut referire si la „cearceafurile” care se gaseau in piata inainte de modernizare, fapt amintit si de Dragomir.

„In perioada 2006-2010 (n.r. cand Draghincescu era director al DAPT) nu erau cearceafuri, erau tarabe cu acoperis. Cearceafurile au aparut odata cu managementul performant al PNL-istului Balan Costel Danut (n.r. director DAPT in perioada 2010-2016) ceea ce denota viziunea acestora, a PNL-istilor, de a face politica si management: cu cearceafuri! Proiectul actual este un proiect identic cu cel pe care l-am propus si eu spre realizare, in anul 2008, Primariei Braila, din lipsa de fonduri la DAPT. Desi am insistat in perioada 2008-2010 sa se modernizeze piata Microhala, Primaria nu a dorit sa aloce fonduri pentru aceasta modernizare iar in perioada 2012-2016 nici nu s-a pus in discutie aceasta modernizare desi eu, in calitate de consilier local municipal, am solicitat alocarea de fonduri ptr modernizarea Pietei Microhala. Si ce daca? Au trecut 9 ani in care comerciantii au stat in ploaie, ninsoare si in vant din cauza ca edilii nu au dorit sa execute aceasta lucrare care, pana la urma, tot din fonduri publice s-a realizat”, a concluzionat consilierul judetean.

Comentarii