stiri Braila – debraila.ro

Draghincescu (PND), despre modernizarea de peste 100.000 de euro a Pietei Concordia, anuntata de Dragomir: „Scump, domne, scump! Dincolo era mai ieftin!”

Consilierul judetean Simona Draghincescu, presedintele Organizatiei Judetene PND, critica modernizarea Pietei Concordia, anuntata de primarul Marian Dragomir, facand referire la costul investitiei, care se ridica la aproximativ 125.000 de euro, dar si faptul ca Administratia Pietelor si Targurilor (APT) primeste bani „cu nemiluita” din fonduri publice. Draghincescu a fost, in perioada 2004-2010, director al Directiei Administratiei Pietelor si Targurilor (DAPT).

„Scump, domne, scump! Dincolo era mai ieftin!. In perioada 2004-2010, cand eu am solicitat bani pentru modernizari in piete, pentru ca DAPT nu avea capacitatea finaciara sa faca si investitii sau reparatii capitale nu era posibil. Abia de ajungeau banii pentru activitatea curenta deoarece 50 % din venituri erau platiti catre Primarie. Nu era posibil, desi era perfect legal. Am solicitat ca Primaria sa faca investitiile si sa le dea in administrare DAPT, sa dea banii care ii plateam inapoi. Dar ce argumente legale n-am adus! Cu toate acestea, am reusit sa fac din temelii Piata Viziru dintr-o centrala termica de qvartal! Acum, cand DAPT nu mai exista si a fost creata, in 2010, SC APT SA, tocmai pentru ca aceasta societate sa poata accesa credite bancare, sa acceseze fonduri europene pentru dezvoltare, asa incat sa scuteasca Primaria de anumite cheltuieli, se dau bani cu nemiluita de la Primarie din fonduri publice. Interesanta abordare!”, a precizat Draghincescu pe o retea de socializare.

In ciuda criticilor, PND-ista sustine ca, „oricum si orice ar fi”, astfel de investitii erau necesare: „Il felicit pe Marian Dragomir, dar brailenii au pierdut 10 ani fara investitii reale in piete, stand in frig, subrezindu-si sanatatea, numai pentru ca asa au vrut unii de la PNL si apoi de la PSD sau USL! Unii au vrut sa faca aceste investitii nu pentru ca acestea trebuiau cetatenilor care i-au ales ci pentru pentru ca la conducerea acestei institutii trebuia sa fie unul/una/unele de-a lor. PNL nu a fost in stare sa le faca vreo investitie nici macar cand era unul de-al lor, pentru ca nu au avut capacitatea manageriala si poate nici macar intelectuala pentru asa ceva. PNL-ul a stiut sa insceneze doar dosare penale, atat!”

Comentarii