stiri Braila – debraila.ro

Draghincescu (PND), despre Alianta Vestului: „Sa ramana de izbeliste „betivanii” de moldoveni si „puturosii” de munteni. Ce oameni, ce caractere!”

Consilierul judetean Simona Draghincescu, presedintele Organizatiei Judetene PND, a comentat, pe o retea de socializare, demersul primarilor liberali ai oraselor Timisoara, Cluj-Napoca, Arad si Oradea de a infiinta Alianta Vestului, initiativa prin care se doreste atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea economica a zonei de vest. Draghincescu sustine ca Alianta Vestului „este o alta manipulare, ca sa se dezbine romanii intre ei, pe principiul de 2000 de ani <<dezbina si condu>>”.

„Cica primarii Clujului, Aradului, Oradei si Timisoarei ar fi semnat o „alianta” a vestului impotriva nordului, estului si sudului Romaniei… Cica ar fi spus „no servus” miticilor adicatelea noua, astilaltilor. Nu pot sa ma fac ca nu vad ca in ultimii 20 de ani s-a dezvoltat numai o parte de tara, iar celelate parti au ramas in urma cu sau fara voia lor. Bine ca au spus „Servus” Bucurestiului cand le pompa bani cu galeata mai ales cat au fost prim-ministri sau ministri. Acum, cand s-a subtiat galetusa cu „galbeni”, s-au „suparat” pe mitici… Ce oameni, ce caractere! Au falimentat 3/4 de tara ca sa faca unii „matul” gros si sa se dezvolte numai o parte de tara… Ce era daca se facea podul de la Braila acum 10 ani? Nimic, dar Braila si Galatiul trebuiau sa ramana izolate… Cum erau sa dezvolte o regiune cu 600.000 suflete, a doua dupa Bucuresti?”, a precizat PND-ista.

Draghincescu a mai adaugat faptul ca Alianta Vestului „este o alta modalitate de a-i face pe romani sa se urasca intre ei”: „Poate fi si motivul pentru care in Regat s-au promovat toti tampitii, iar prim-ministrii au fost alesi, in ultimii 15 ani, numai de printr-o anumita „zona”. Sa ramana de izbeliste „betivanii” de moldoveni si „puturosii” de munteni ca hoti oricum sunt cam toti… Nu mai vorbim ca si noi am pus umarul cu succes la asta, dar cum era unul mai mintos cum „harst” sau un dosarel ceva… Doar balada Miorita n-a fost scrisa chiar la voia intamplarii, numai ca s-au mai schimbat „genele” intre timpuri. Mai lipsesc doar ungurii… si ar cam fi gata o anumita autonomie!”.

Comentarii