stiri Braila – debraila.ro

DOVADA | Cum MINTE politicianul brăilean BĂTUT de nevastă: intrat în PNL, Mocanu NEAGĂ si dă vina pe adversarii politici | DOCUMENT. Știrea publicată de DEBRAILA în 2021 e REALĂ | Chiar PNL-istul i-a povestit judecătorului cum l-a agresat soția: „…cu palmele, pumnii și cu un pahar”

În octombrie 2021, DEBRAILA.ro publica în exclusivitate informația potrivit căreia un consilier local din Făurei – fost candidat ProRomania la fotoliul de primar al orașului – a cerut emiterea unui ordin de protecție împotriva soției sale, care l-ar fi bătut.

Știrea a fost preluată de presa centrală, iar, la acel moment, Gabriel Grigore Mocanu (foto) nu a negat detaliile prezentate în articol. DEBRAILA.ro obținuse un document emis de Judecătoria Făurei care atesta că cele relatate sunt adevărate, însă am publicat doar fragmente din încheierea instanței prin care s-a dispus emiterea ordinului de protecție.

Ajuns candidatul PNL la Primăria Făurei, Mocanu NEAGĂ

DEBRAILA.ro publică documentul care arată că minte

În urmă cu doar o zi, pe 12 iulie, în cadrul unei conferințe de presă, Mocanu a fost anunțat de deputatul Alexandru Popa, președintele PNL Brăila, drept candidatul partidului pentru Primăria Făurei la alegerile din 2024.

Astfel, cu această ocazie, în cadrul unei conferințe de presă, politicianul intrat în rândul liberalilor a vorbit și despre subiectul solicitării ordinului de protecție, însă a negat faptul că a fost lovit de soție.

Mai mult decât atât, proaspătul PNL-ist a lăsat să se înțeleagă că nu a fost vorba despre un articol de presă documentat, ci despre un atac al adversarilor politici.

Lucrurile nu au fost chiar așa, dar, v-am spus, am gustat din politică și am văzut ce înseamnă să faci politică. Adversarii politici au prins momentul și au tăvălit extraordinar de bine, chiar la nivel național, această știre. Nu! (n.r. întrebat dacă au fost niște lovituri) Îndemnul meu este să nu mai aruncăm cu pietre unii în alții. Au fost divergențe între mine și soția mea, dar am încercat să le stăpânim”, a declarat Gabriel Grigore Mocanu, citat MD Press.

Revenind la articolul DEBRAILA.ro din 2021, despre care PNL-istul lasă să se înțeleagă, într-un moment de victimizare, că e fals, Judecătoria Făurei i-a interzis soției, pe baza probelor, inclusiv a mărturiei lui Mocanu, să se apropie de bărbat la o distanță mai mică de 50 de metri.

A început să-l lovească cu palmele, pumnii, cu un pahar în zona feței, gâtului, abdomenului. În urma acestor lovituri, i-au rămas leziuni. Reclamantul arată că și în trecut s-au mai întâmplat astfel de episoade pe fondul consumului de alcool de către soția sa”, se menționează în documentul care a stat la baza articolului și pe care, acum, DEBRAILA.ro îl publică.

În document se arată clar că, în ciuda celor afirmate acum, în mod public, de fostul membru ProRomania care a trecut în tabăra PNL, chiar Mocanu, ca reclamant, i-a povestit judecătorului că a fost bătut de soție.

CE SCRIE ÎN DOCUMENT: „Reclamantul arată că în data de 13 octombrie 2021 a ajuns acasă, copilul de 9 ani era singur, s-au așezat la televizor, timp în care a venit și soția sa acasă care era în stare de ebrietate. Aceasta i-a cerut să bea împreună, dar a refuzat-o. Pe acest fond a început să-l lovească cu palmele, pumnii, cu un pahar în zona feței, gâtului, abdomenului. În urma acestor lovituri, i-au rămas leziuni. … că și în trecut s-au mai întâmplat astfel de episoade pe fondul consumului de alcool de către soția sa. La întrebarea instanței dacă acțiunile pârâtei îi induc temeri, reclamantul răspunde: ”în trecut da, dar în momentul de față nu, pentru că m-am mutat”. … ar fi locuit în continuare împreună, atunci, da, i-ar fi teamă. … de cele precizate de reclamant, avocat solicită ca acesta să fie întrebat dacă se mai impune restrângerea drepturilor solicitate prin emiterea ordinului de protecție. Instanța respinge această întrebare, întrucât reclamantul nu poate aprecia. La interpelarea instanței, pârâta… arată că nu este așa cum spune reclamantul. Soțul său o bate de 30 ani, dar nu a vrut să-l facă de râs. Întrebată fiind cum își explică existența leziunilor de pe corpul reclamantului, aceasta răspunde că s-a apărat, s-a zbătut pentru că soțul său a lovit-o; doar s-a apărat. În urma loviturilor are și dânsa semne. Nu a fost la poliție să reclame. În curând o să plece la București cu copilul. … că au mai existat episoade de violență. Soțul ei o bate. Nu a sesizat problemele acestea pentru că își iubește foarte mult familia.”

Notă: DEBRAILA.ro nu este o publicație agreată de Alexandru Popa, președintele PNL Brăila, pentru a participa la conferințele de presă ale partidului, motiv pentru care, în mod corect, preluăm declarațiile lui Mocanu de la un alte site, deși vorbim despre un context public al afirmațiilor citate.

Exclusiv | Un politician brailean a cerut ORDIN DE PROTECTIE impotriva sotiei care L-A BATUT! | Judecator: „Ramanerea femeii in proximitatea barbatului reprezinta un pericol pentru integritatea psihica si fizica a acestuia”

Comentarii